El govern espanyol ha fet pública una nota en què admet que el conseller Joaquim Forn ha donat positiu en la prova de la tuberculosi, conegut com a test de Mantoux o test de la tuberculina, però treu ferro a aquesta situació, nega que tingui la malaltia i assegura que ni tan sols se li estan aplicant els protocols habituals. La família del conseller assegura, en canvi, que se li està aplicant un tractament i que a més li està provocant efectes secundaris.

L'executiu espanyol ha respost així després que El Nacional ha publicat que la revisió que se li ha fet a la presó d'Estremera ha donat positiu en la prova de la tuberculosi. El govern espanyol no dona importància a aquest fet i nega que el conseller tingui la malaltia. Segons la valoració del govern espanyol, el positiu en la prova només demostra que "en algun moment de la seva vida, possiblement a la infantesa", ha tingut contacte amb el bacil. "Però en cap cas vol dir que la pateixi. Està completament descartat, segons les proves mèdiques a les quals ha estat sotmès", reblen.

La nota acaba assegurant que ni tan sols se li han aplicat els "protocols mèdics establerts" en cas de tuberculosi que Institucions Penitenciàries "posa en marxa automàticament" i que inclou, si s'escau, l'hospitalització de l'intern, l'evacuació del centre i el tractament per un equip mèdic especialitzat. "En el cas de l'exconseller d'Interior de la Generalitat, no ha estat necessari posar en marxa aquest mecanisme atès que l'intern no pateix cap malaltia", conclou.

Per contra, fonts de l'entorn de Forn asseguren que fa setmanes que ja se li està aplicant un tractament profilàctic i que així ho imposa el protocol penitenciari davant la necessitat de protegir la població carcerària de possibles contagis. Aquestes fonts insisteixen que tot apunta que la malaltia ha estat contreta a la presó, malgrat que sigui impossible provar-ho.