Laura Masvidal fa 4 mesos que conviu amb els viatges a Estremera, els milers de cartes que rep el seu marit, Joaquim Forn, i amb les notícies que surten d'ell a tots els mitjans. Avui s'ha llevat amb la tuberculosi del seu marit. Una informació que fa setmanes que ella té i que no volia que es filtrés als mitjans.

"Com ell ho tenen la majoria de presos", diu la Laura en conversa amb El Nacional, després d'explicar que li van detectar el positiu en tuberculina durant les proves habituals que es fan sobre malalties infeccioses a la presó. "Una presó és un caldo de cultiu", explica, i per això els protocols preveuen aquest tipus de test de malalties i el tractament que pertoca. Ho diu amb total normalitat, com si ja estigués habituada al món de les presons i al paper que desenvolupen les famílies dels presos.

Li preguntem com està el conseller, diu sense dubtes: "Està bé. Està meditatiu". Joaquim Forn haurà de seguir 3 mesos de medicació forta. És empipador igual que ho seria per a qualsevol persona, però la seva dona ho relativitza i no en fa cap problema.

"Malament no està. Està en un mòdul tranquil", diu mentre recorda les primeres setmanes de Joaquim Forn, on admet que li va costar adaptar-se. "Li va costar molt entendre què feia allà. I un dia ho va entendre", diu Laura Masvidal explicant els arguments del seu marit. I admet que ella sí que no entén què fa ell allà.

Aquests mesos a la presó, Joaquim Forn els ha dedicat a aprofitar el temps i a "protegir el seu interior". "Una presó és molt dura", diu Masvidal, i destaca el caràcter extravertit del seu marit, que des de fa ja un temps va començar a relacionar-se amb la resta de presos i a buscar amics, però l'univers és limitat perquè "són delinqüents i no tenen res a veure amb ell".

La família de Joaquim Forn admet que ha de canviar molt l'escenari perquè el conseller surti de la presó, i en certa manera veuen que el jutge ha entrat en una espiral difícil de desfer. "Fins que no canviï l'escenari, són ostatges", diu la dona de Forn, que recorda que el conseller ha renunciat a tot menys als seus principis: "Encara pensa com pensa". I aquest és el principal argument que té el jutge per mantenir-lo tancat.