Fa tres setmanes que li fan proves. Joaquim Forn, el conseller d'Interior, ha donat positiu en tuberculina. Ha donat positiu en la prova de la tuberculina en els protocols que es fan habitualment a la presó, però no ha desenvolupat la malaltia.

Forn està tancat des del 2 de novembre a la presó d'Estremera, on se li va detectar la malaltia. Ara ha començat un tractament de 3 mesos de medicació que li provocarà alguns efectes secundaris. És una medicació forta, que prenen també altres reclusos. De fet, una part de la població d'interns al centre penitenciari o té la sida o dona positiu en tuberculina.

Fa unes setmanes la direcció de la presó va decidir separar Joaquim Forn del vicepresident Oriol Junqueras. Tots dos compartien cel·la des que el desembre el jutge va deixar en llibertat provisional la resta de consellers que van ser empresonats. Fins aquell moment, Forn havia estat amb Raül Romeva.

Pràcticament al mateix temps, Forn va fer un nou escrit de petició de llibertat provisional en el qual argumentava motius personals, sense anar més enllà. I sense revelar quins eren aquests motius. Fonts properes a la família expliquen a El Nacional que part dels arguments de la petició de llibertat ja eren pel positiu en tuberculina, però l'advocat de Forn no va voler fer-ho públic, perquè com Forn, hi ha molts presos en aquesta situació, i no era prou motiu per al·legar la llibertat provisional. De fet, en el recurs, s'apuntava la malaltia com a una cosa més, no com a motiu principal.