La portaveu del govern espanyol, Isabel Rodríguez, ha demanat una "actitud col·laboradora" de totes les administracions amb els Jocs Olímpics d'hivern de 2030. "Nosaltres tenim una actitud col·laboradora i esperem que sigui l'actitud de totes les administracions que volen una candidatura guanyadora", ha afirmat Rodríguez aquest dimarts en roda de premsa després del Consell de Ministres. Rodríguez ha destacat que el govern espanyol treballa "en col·laboració amb el Comitè Olímpic Espanyol (COE)", que és qui té la "responsabilitat" en aquesta qüestió, per "aconseguir una candidatura guanyadora". "Aquest és l'afany del govern", ha dit.

Per la seva part, el president de l'Aragó, Javier Lambán, ha reclamat al president espanyol, Pedro Sánchez, que intervingui per "posar ordre" per evitar que el projecte per als Jocs Olímpics d'Hivern "descarrili definitivament per la manifesta desigualtat i desequilibri en què s'està plantejant" la candidatura. El president aragonès ha dit que "ara el govern de l'Aragó no té cap confiança en el COE". "La Generalitat ha imposat el seu model i la manera d'entendre la candidatura i el COE l'ha acceptat i nosaltres no la podem acceptar", ha afirmat. Per a Lambán, "s'està dirimint des del principi en el terreny estrictament polític" i sosté que si es desenvolupessin els JJOO en els termes que planteja el COE "l'Aragó quedaria reduït al paper de simple comparsa".

L'Aragó trenca les negociacions 

El COE va donar ahir dilluns per trencades les negociacions amb l'Aragó després d'una nova reunió a tres bandes amb Catalunya i n'estudiarà una bolcada en el Principat.  Ahir matí va tenir lloc l'onzena reunió pels Jocs en la qual la tensió va esclatar. "El projecte Catalunya-Aragó s'ha trencat", relataven fonts del COE a ElNacional.cat. Els aragonesos no van acceptar l'última proposta del comitè, que contemplava que l'Aragó acollís la modalitat de freestyle i, en canvi, Catalunya albergaria el patinatge artístic. Segons ha pogut saber ElNacional.cat, l'Aragó ha tornat a reclamar proves d'esquí alpí i és en aquest punt quan les negociacions s'han donat per trencades.

El president del Comitè Olímpic Espanyol, Alejandro Blanco, ha manifestat que l'organisme que encapçala presentarà la seva pròpia proposta i que explorarà les possibilitats que permetin "presentar un projecte tècnicament immillorable", tal com recull el comunicat publicat després de la reunió. Un dels escenaris que es contempla és que la candidatura se centri en Catalunya. Per la seva banda, la Generalitat ha fet saber que està preparada per fer els Jocs en solitari i que no volen deixar perdre "l'oportunitat" d'acollir aquest esdeveniment.