El Govern situa el diàleg amb l'executiu espanyol per després de la investidura de Pedro Sánchez, i no abans. La portaveu del Govern, Meritxell Budó, s'ha pronunciat en aquest sentit aquest migdia en acabar la reunió del Consell Executiu i ha fixat la Declaració de Pedralbes com a "punt de partida òptim" per a reprendre el marc de diàleg.

Budó ha asseverat que el president del Govern, Quim Torra, i el cap de l'executiu espanyol en funcions, Pedro Sánchez, han d'encapçalar les converses entre els dos governs. Budó ha assegurat que "no té cap sentit" que Torra no lideri el diàleg com a president de la Generalitat.

Quan a les converses de Pere Aragonès amb el PSOE, la consellera portaveu ha volgut deixar ben clar que les fa com a dirigent d'ERC, no com a vicepresident del Govern.

Les declaracions de Budó arriben després que Gabriel Rufián hagi deixat clars els mínims que reclama ERC per facilitar una investidura de Sánchez: un “compromís” i un calendari sobre “una futura taula de negociació de governs”. 

Hi haurà ampliació