El coordinador nacional d'ERC i vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès, ha insistit que la mesa de negociació per resoldre el conflicte entre Catalunya i l'Estat espanyol, ha de ser "de govern a govern".

En una entrevista a El món a RAC1, Aragonès creu que és important que el govern espanyol reconegui la figura del president de la Generalitat i que aquest sigui un interlocutor de l'espai de diàleg. En aquest sentit, com a dirigent d'ERC, ha admès que s'ha intercanviat missatges amb Pedro Sánchez, però subratlla que el diàleg entre presidents és "insubstituïble".

D'altra banda, Aragonès considera que la taula de negociació entre governs per resoldre el conflicte polític s'hauria de posar en marxa abans de la investidura i ha recordat que una de les condicions dels republicans és posar un calendari.

Aragonès, que s'ha mostrat content pel resultat de la consulta d'ahir a les bases d'ERC que donen carta blanca al partit per tombar Sánchez si no s'avé a una mesa de diàleg, ha assegurat que estan en contacte amb el govern espanyol per emplaçar una trobada i que en els "propers dies o hores" miraran de formalitzar una primera reunió.