El viatge del president Pere Aragonès i la consellera Meritxell Serret a Brussel·les, on en aquests dos dies s'han reunit amb quatre comissaris europeus, ha coincidit amb la celebració d'una reunió del Comitè de les Regions. Serret, que com a responsable del Departament d'Acció Exterior és la representant de la Generalitat en aquest organisme consultiu, ha aprofitat l'ocasió per denunciar que hi ha jutges espanyols que "retorcen la llei per raons polítiques".

Aquestes paraules de la consellera han coincidit amb la tempesta de la llei d'amnistia, que ahir els set diputats de Junts van enviar de nou a la Comissió de Justícia del Congrés en considerar que no és una llei prou sòlida, amb tot l'enrenou polític i judicial que ha generat; i també amb les últimes decisions dels jutges Manuel García-Castellón, que investiga Tsunami Democràtic, i Joaquín Aguirre, encarregat del cas Volhov i la coneguda com a trama russa del procés. Enmig de tot plegat, s'ha fet públic el trasllat del diputat d'ERC i secretari quart de la Mesa del Parlament, Ruben Wagensberg a Suïssa per la persecució pel cas Tsunami. I Serret ha emprat el seu torn de paraula per també mostrar el seu compromís amb "els ciutadans europeus amenaçats per l'empresonament, l'exili, la persecució judicial i econòmica, la inhabilitació i l'espionatge".

Reunió amb el vicepresident de la Comissió Europea 

L'agenda de Serret d'aquest dimecres ha anat més enllà d'aquesta reunió del Comitè de les Regions —a la sortida ha defensat la llei d'amnistia, de la qual ha destacat que està "perfectament alineada amb els valors europeus"—, ja que també s'ha reunit juntament amb el president Aragonès amb el vicepresident de la Comissió Europea, Maroš Šefčovič.

Cal tenir en compte que ell és el representant de la institució en el Consell d’Afers Generals de la Unió Europea, on es reuneixen els ministres d'Exteriors i que també és l'espai on es debat sobre l'oficialitat del català, basc i gallec. Per això, Serret i Aragonès han aprofitat la reunió per, segons ha explicat la consellera, explicar-li els motius pels quals pel Govern és una prioritat que la llengua passi a ser oficial a la Unió, agraint al vicepresident la seva "bona disposició" al respecte. Šefčovič és al mateix temps el responsable del Pacte Verd Europeu, motiu pel qual s'ha abordat també durant la reunió la situació de sequera que pateix Catalunya —que demà dijous entrarà per primer cop en fase d'emergència per manca d'aigua— però també altres punts d'Europa. 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!