Mentre Míriam Nogueras anunciava al Congrés que Junts per Catalunya es manté en el no a la llei d'amnistia, el president de la Generalitat, Pere Aragonès, i la consellera d'Acció Exterior, Meritxell Serret s'han reunit amb les comissàries europees Dubravka Šuica i Elisa Ferreira a Brussel·les, responsables de Democràcia i Demografia i Cohesió i Reformes. Amb tot, amb Madrid i el Congrés dels Diputats al centre de tots els focus, Serret ha explicat que durant les reunions, la qüestió de l'amnistia s'ha anat posant sobre la taula "formal i informalment" en les trobades amb les eurocomissàries. A més, com ja havia dit el president Aragonès hores abans, "la llei és sòlida, compleix tots els estàndards i és un pas endavant en la lluita antirepressiva".  Per això, ha insistit la consellera, és una "llei que s'ha d'aprovar sense cap mena de dubte". Amb la negativa dels juntaires d'aquest dimarts, la norma es tornaria a enviar a la Comissió de Justícia.  

Al matí, Aragonès i la consellera Natàlia Mas s'havien trobat amb Paolo Gentiloni, eurocomissari d'Economia i durant la jornada de demà dimecres a Brussel·les, Serret i Aragonès també es reuniran amb el vicepresident executiu de la Comissió Europea, Maroš Šefčovič, amb l'oficialitat del català a Europa al centre, tot i que aquesta demanda ja ha sortit, segons ha explicat Serret, durant les converses d'aquest dimarts, on la consellera ha constatat la “receptivitat” dels alts càrrecs davant aquesta demanda. Així, volen cooperar amb Brussel·les per garantir que l'informe sigui "el més acurat possible". Per tot plegat, la titular d'Acció Exterior ha tret pit d'haver aconseguit recuperar els contactes amb les altes institucions europees "després de set anys en què no hi va haver possibilitats de fer-ho".

El Govern porta a Brussel·les el debat sobre la immigració 

Segons ha destacat Serret, en la reunió amb Dubravka Šuica, eurocomissària de Democràcia i Demografia, no només s'ha parlat d'àmbits com el repte demogràfic que suposa l'envelliment de la població sinó també de temes d'actualitat com ara afrontar la diversitat dins les societats europees. "Hem convingut que hem de combatre tots els discursos de caràcter xenòfob que intentin relacionar la immigració amb aspectes negatius i que intenten trencar la convivència", ha assegurat Serret a la sortida d'aquesta reunió. En la reunió amb Elisa Ferreira, comissaria de Cohesió i Reformes, el focus s'ha posat sobre l'euroregió i la iniciativa de la macroregió mediterrània. 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!