La majoria conservadora del Consell General del Poder Judicial, formada per vocals col·locats pel PP i amb el mandat caducat, ha forçat aquest dimecres la celebració d’un Ple d’aquesta institució per alçar-se contra els atacs a García-Castellón. Es tracta d’un moviment dels vocals conservadors del CGPJ després que Junts per Catalunya, Esquerra Republicana i també Sumar critiquessin aquest dimarts els jutges espanyols per la seva evident persecució a l’independentisme, fins al punt d’intentar dinamitar la llei d’amnistia; driblant-la a través dels delictes de terrorisme i de traïció; a qui es va acusar de "prevaricar" contra un moviment polític.

“La Comissió Permanent considera imprescindible reafirmar que l'actuació del Poder Judicial, institució essencial en tota societat democràtica, persegueix en tot moment el compliment de la Llei i la defensa dels drets reconeguts a tots els ciutadans espanyols, fonament del nostre Estat Social i Democràtic de Dret”, assenyala el text signat aquest dimecres per una majoria de vocals col·locats pel PP en aquesta institució. Assenyalen que l’assenyalament a jutges és “contrari al principi de lleialtat institucional, al deure general de respecte a la independència judicial inherent a un Estat de dret consolidat i integrant de la Unió Europea, un dels valors essencials del qual és la separació de poders, imprescindible per fer realitat el valor Justícia, perquè només uns jutges en els quals els seus conciutadans confiïn podran prestar el dret a la tutela judicial efectiva per a la prevalença dels valors comuns propis de l'Estat de Dret”.

Així, els vocals conservadors manifesten que les “manifestacions” en qüestió “afebleixen la confiança dels nostres conciutadans en la Justícia i contribueixen al deteriorament institucional, mereixen un rotund rebuig, màxim si interfereixen en una investigació en curs dels fets”. És important destacar que García-Castellón irromp en la tramitació de la llei d’amnistia quan aquesta encara segueix el seu curs legislatiu.

Nogueras denuncia la "prevaricació" dels jutges contra l'independentisme

Míriam Nogueras va disparar de valent aquest dimarts contra els jutges espanyols decidits a emprar totes les eines per no aplicar la llei d'amnistia, durant el seu discurs en el qual instava el PSOE a moure's i millorar la norma. “Ens està passant la repressió per davant dels nassos i no farem res?”, es va preguntar la líder de Junts per Catalunya a Madrid des del faristol de la cambra baixa.

Davant les últimes maniobres dels jutges espanyols va interrogar-se: “La cúpula judicial està dient que se’ns tirarà al coll i no farem res? El jutge Aguirre reobre una causa de fa anys el dia abans de la votació d’aquesta llei i no farem res? El jutge Aguirre es passeja per les televisions europees prevaricant i no farem res? El jutge García-Castellón es treu els delictes de la butxaca i no farem res? Si avui els podem treure la pilota, per què la posem al punt de penal? Si podem corregir-ho, corregim-ho”. Per Junts, l’actual text és “un bon punt de partida”, i ho seria “encara més en una democràcia plena on no hi hagués ingerències” dels jutges a la política.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!