“No ens resignem i, ben al contrari, proclamem que el mandat del referèndum de l’1-O continua vigent i ens obliga, perquè no fer-ho seria assumir que la repressió i la involució han vençut les urnes”. Aquest és missatge del Govern amb motiu del tercer aniversari del referèndum de l’1 d’octubre. Un missatge on proclama la necessitat de recuperar la iniciativa per “guanyar la República catalana”.

En un aniversari inèdit amb el president de la Generalitat inhabilitat pel Tribunal Suprem, l’executiu denuncia que la repressió de l’1-O no s’ha aturatamb causes obertes a milers de catalans i catalanes i que aquesta setmana ha arribat a l’extrem d’inhabilitar injustament el Molt Honorable president Torra per reivindicar un sentiment tan majoritari en el si de la societat catalana com és la llibertat de les preses i els presos polítics i el retorn de les exiliades i els exiliats”.

Atac al Govern i al Parlament

L'executiu sosté que es tracta d’“un autèntic atac al Govern i al Parlament. Un atac a les institucions on resideix la sobirania del poble de Catalunya”.  Davant d’aquests atacs el Govern reivindica el mandat de l’1-O i, enfront de la repressió i la judicialització, proclama que cal fermesa de conviccions, “més política i més democràcia”. “La repressió només contribueix a aprofundir i enquistar els conflictes. I l’exercici de la democràcia és la que ens han de permetre bastir acords”, afegeix.

Torra marxa del Parlament aplaudit / Sergi Alcàzar

El president Quim Torra abandona el Parlament entre aplaudiments / Sergi Alcàzar

Amnistia i autodeterminació

“La proposta del Govern de la Generalitat és clara i diàfana: amnistia —perquè tothom recuperi la llibertat— i autodeterminació. Perquè els catalans i les catalanes decideixin lliurement si volen continuar formant part de la Monarquia parlamentària espanyola o opten per la República catalana”, afirma el Govern, que reclama al govern espanyol que abandoni la seva posició de bloqueig i expliqui quina es la seva proposta per a Catalunya, avui “inexistent i nul·la”. El Govern reclama a l’executiu de Pedro Sánchez que torni al terreny de la política i de la negociació i abandoni la judicialització de la política i la repressió dels aparells de l’Estat.

El missatge acaba amb el compromís del Govern per fer la República catalana, per l’amnistia i l’autodeterminació i per lluitar contra la Covid.  El repte, sosté, és majúscul, però afirma que Catalunya és capaç de fer impossibles amb “l’aliança infranquejable” de milers de ciutadans com es va fer l’1-O.