L'exconsellera de Recerca i Universitats, Gemma Geis, ha criticat aquest diumenge a través del seu compte oficial de Twitter el llenguatge desafortunat que dos nous consellers de la Generalitat, Joaquim Nadal i Carles Campuzano, han emprat per descriure l'actitud de Junts després de sortir del Govern. En el missatge, Geis ha dit que l'"entristeix" que els nous titulars d'Universitats i Drets Socials hagin fet servir al·legories com "suïcidi col·lectiu" o "malaltia infantil" per parlar dels posicionaments de Junts respecte als pressupostos generals de 2023 i el futur del procés independentista. En la mateixa piulada, l'exconsellera ha retret directament al president de la Generalitat, Pere Aragonès, que els nous consellers utilitzin aquesta terminologia alhora que el seu partit advoca per desestigmatitzar els problemes de salut mental.

"Aquest llenguatge m'entristeix"

Si contextualitzem el tuit de Geis, veiem que es refereix, tot i que sense assenyalar directament a qui la va dir, a la frase pronunciada pel conseller Nadal en una entrevista per La Vanguardia. Preguntat sobre les expectatives que Junts voti a favor d'aprovar els pressupostos de l'any que ve un cop han marxat del Govern, el titular de Recerca i Universitats va dir que no tindria sentit que el partit volgués "demolir la seva pròpia obra"-- en referència a la feina de l'exconseller Jaume Giró-- i que esperava que "Junts no cometrà un suïcidi col·lectiu". Pel que fa a la segona cita que ha entristit Geis, ve d'una entrevista de Nació Digital a Campuzano, en la qual va titllar de "malaltia infantil" la "retòrica buida" que, a parer seu, empra Junts a l'hora de posicionar-se en contra del diàleg amb l'Estat espanyol.

Turull també critica els retrets de Nadal i Campuzano

El secretari general de Junts, Jordi Turull, acusa alguns dels nous consells de "dedicar-se més a fer retrets a Junts que a la seva funció". En una atenció als mitjans de comunicació des de Valls, Turull ha respost així a les recents crítiques contra el seu partit que han fet els consellers Joaquim Nadal i Carles Campuzano. "És bastant trist i lamentable sentir-los, només es dediquen a fer retrets i no polítiques sectorials", ha etzibat. D'altra banda, en ser preguntat per la negativa d'ERC a presentar una esmena a la totalitat als pressupostos generals de l'Estat, ha afirmat que és "incomprensible" que "faci més actes de fe i ajudi més a l'estabilitat del govern espanyol que a la del Govern del 52% de l'independentisme".