El conseller de Drets Socials, Carles Campuzano, ha parlat sobre el moment actual d'ERC i ha valorat positivament el "procés d'obertura" dels seus espais i les seves complicitats. Campuzano ha comparat el nou Govern, el primer totalment d'ERC, amb el de Jordi Pujol. "L’èxit en el seu moment del president Pujol va ser incorporar en el Govern de Convergència de l’època, gent que no formava part de Convergència", i ha afegit "A mi em sembla bé i per això he acceptat". En la seva primera entrevista aquest dijous a RAC 1, el conseller ha considerat que això és que li convé al país per articular propostes el més amplies possibles. 

Resposta a Jordi Turull 

El conseller ha desmentit el secretari general de Junts, Jordi Turull, que aquest dilluns va assegurar que durant un sopar que van compartir, Campuzano va dir que la independència "s'ha de deixar estar". És més, Campuzano ha assegurat que ni tan sols van parlar de política. "Evidentment que no s’ha de deixar estar", així de contundent s'ha mostrat. En aquest sentit, ha explicat que fa 40 anys es va afiliar a les Joventuts Nacionalistes de Catalunya, a principis dels 80, "ja tenia com a símbol l’estelada, els que ens apuntàvem la majoria érem independentistes", ha afegit. "A molts no ens va fer falta la sentència del TC per arribar a aquesta conclusió", ha emfatitzat.

Campuzano ha assenyalat que el nacionalisme català sempre ha estat "cívic i de projecte". "Som una nació, aquesta nació té dret a decidir el seu futur, ha d'aspirar al màxim d'autogovern, i que la seva llengua és fonamental per articular-ho", ha assenyalat. En relació amb la taula de diàleg, ha assegurat que "no hi ha alternativa a la voluntat d'acordar". "És la millor alternativa que hem d'explorar", ha remarcat Campuzano, que considera que la "situació catalana de fons continua oberta". "La taula ha de tenir continuïtat, sentit i resultats. En el curt termini, les situacions seran complexes, entrarem en un cicle electoral, però no hi ha alternativa", ha apuntat.

Pressupostos

El conseller de Drets Socials ha dit a Junts que seria "molt poc responsable" no aprovar o facilitar l'aprovació d'uns pressupostos que han treballat ells mateixos. En aquest sentit, ha recordat que són uns comptes elaborats per l'exconseller Jaume Giró i per això ha afirmat que seria "molt paradoxal" que ara s'hi oposessin. Campuzano ha apel·lat a la "responsabilitat i sentit de país" de Junts i ha concretat que l'escenari actual passa per aquesta opció. Tanmateix, Campuzano ha explicat que un govern té els instruments per poder continuar funcionant sense aprovar pressupostos, però ha insistit que l'objectiu és tirar-los endavant. Ha afegit que seria "raonable" que Junts votés a favor o facilités l'aprovació d'aquests comptes i ha assegurat que es resisteix a pensar que un grup que ha elaborat uns pressupostos, "dos dies després els tombi". Seria "molt paradoxal i sense massa sentit", ha dit. Sobre un possible acord amb el PSC per aprovar-los, ha afirmat que "no es pot descartar cap opció", sabent que hi ha diferències polítiques en qüestions molt rellevants.