Les reunions que aquest dimecres han mantingut membres de la cúpula del PDeCAT amb el pres polític i responsable de la Crida, Jordi Sánchez, a la presó de Lledoners no han servit per tancar l'acord en relació a la confluència a JxCat. "Tots els escenaris estan oberts", han assegurat a ElNacional.cat fonts de la formació demòcrata.

Per part del PDeCAT han assistit a la trobada el president del partit, David Bonvehí, i el diputat i secretari d'organització, Ferran Bel, mentre que Sànchez estava acompanyat del secretari general de la Crida, Toni Morral.

Les reunions s'han allargat i es preveu que la setmana que ve se celebrin noves trobades a Lledoners per tal de perfilar un acord al voltant de JxCat, la marca electoral que lidera el president a l'exili, Carles Puigdemont.

La cita d'aquest dimecres s'ha produït després que dimarts, el president del PDeCat, David Bonvehí, es reunís a Brussel·les amb Puigdemont. Una reunió que no va servir més que per ventilar les discrepàncies sobre el futur de la relació entre el PdeCAT i JxCat i la resta de forces d'aquest espai. Puigdemont no accepta la proposta de Bonvehí de limitar l'entesa a una coalició electoral ni tampoc una quota del PDeCat a JxCat.

Tot i les reticències de la cúpula del partit demòcrata, el consell nacional de la formació, on Puigdemont compta amb un suport molt majoritari, ja va reclamar a mitjans de desembre acabar amb la confusió de sigles i confluir en JxCat. 

A més, Puigdemont té també el suport de l'expresident del partit, Artur Mas. En una entrevista a ElNacional.cat, Mas explicava la setmana passada que ha deixat clar que no preveu un escenari que no sigui d'unitat i que així ho ha fet saber. "Si això no pogués ser així, s’hauran d’assumir les conseqüències per part de tothom i jo ja he deixat clara la meva opinió; si això no acaba en un projecte d’unitat, no seré ni en un ni en un altre", assegurava. En l'entrevista, Mas assegurava que veuria un acord per a una coalició electoral com un "mal menor".