Les resistències dins del PDeCAT per avançar en un procés de confluència amb JxCat ha estat abordades avui en una reunió a Brussel·les entre el president Carles Puigdemont i el president de la formació demòcrata, David Bonvehí.

L'aposta de Puigdemont per la confluència és clara i ha estat explicitada repetidament tant en públic com en les reunions internes. En canvi, a la cúpula del PDeCAT s'ha acabat imposant la tesi que la confluència és impossible abans de les eleccions al Parlament, per la qual cosa l'entesa entre les dues sigles s'haurà de limitar a una coalició electoral. 

Les diferències entre les dues parts són evidents des de fa mesos. En aquest debat, Puigdemont compta amb el suport d'un altre dels pesos pesants del partit, Artur Mas. En una entrevista a ElNacional.cat, Mas explicava la setmana passada que ha deixat clar que no preveu un escenari que no sigui d'unitat i que així ho ha fet saber. "Si això no pogués ser així, s’hauran d’assumir les conseqüències per part de tothom i jo ja he deixat clara la meva opinió; si això no acaba en un projecte d’unitat, no seré ni en un ni en un altre", assegurava. En l'entrevista, Mas assegurava que veuria un acord per a una coalició electoral com un "mal menor".

Això no obstant, després de mesos de debat, després que el consell nacional del PDeCAT va apostar a finals de desembre per acabar amb la confusió de sigles i apostar pel nom de JxCat, i després de nombroses negociacions a Lledoners amb Jordi Sánchez i Toni Morral com a màxims responsables de la Crida, la confluència no s'ha concretat.

Tot i que la trobada s'ha celebrat a mitja tarda, no ha transcendit la conclusió de la reunió. Només la piulada del president del PDeCAT explicant que havia mantingut una trobada per contrastar "opinions i sensacions per afrontar el futur".