Un dels fundadors de Ciutadans, Arcadi Espada, ha reclamat 'la mort digna' del partit. Així ho ha fet en un article a El Mundo, després que la formació hagi quedat en evidència arran de la ficada de pota a la comunitat autònoma de Múrcia.

Per a Espada, el que ha passat a Múrcia és només una mostra del que passa a la política espanyola, i que a Cs es tradueix com en la conversió a una sucursal d'oportunistes. De fet, així ho assenyala només començar l'article: "El problema clau de la política espanyola és que es dediquen a ella, en una proporció acaparadora, persones com aquestes tres de Múrcia que es van tirar enrere a les poques hores de firmar la moció de censura contra el president de la comunitat".

Així doncs, Espada, que assegura no haver volgut mai cap privilegi com a fundador del partit, demana ara a la resta de fundadors elaborar un 'Manifest per a l'Extinció'. "Aquesta vegada no podem tardar un any, i fiat que el temps haurà fet baixar el suflé dels egos agitats. Com vaig dir, la realitat va ser sempre el nostre principal afany", afegeix en referència a la tasca original del partit de "fer retornar Catalunya a la realitat", en les seves paraules.

Espada no s'està de carregar i ridiculitzar l'expresident del partit taronja, Albert Rivera, de qui diu que "no donava més de sí". "Si avui no és vicepresident de Sanchez no només és per la seva colossal negativa a quadrar-lo amb un pacte, sinó per l'olor de llet corrompuda que exhalava des que va sortir a la tele abusant d'aquell gosset. Sota d'un home que així es mostrava hi havia d'haver una microbiota intractable. Tots els homes tenim més matèria bacteriana que matèria grisa; però hi ha alguns casos formidables", li etziba.

El darrer fracàs del partit

Aquest pronunciament d'Espada arriba després que el partit hagi patit una forta patinada en aquesta setmana. Després d'anunciar el suport a una moció de censura contra el seu propi govern de coalició amb el PP a Múrcia, tres diputats taronges, entre els quals la vicepresidenta de l'autonomia, Isabel Franco, van arribar a un acord amb els populars per fer fracassar la moció.

Però la patinada no es va quedar aquí. La moció murciana va provocar que, preventivament, la presidenta de la Comunitat de Madrid, la popular Isabel Díaz Ayuso, convoqués eleccions per por a que els seus socis taronges fessin el mateix​. El resultat? Les enquestes donen una àmplia victòria a Ayuso i pronostiquen la desaparició del partit taronja.