Els funcionaris de la Generalitat agrupats en l'Assemblea en Defensa de les Institucions Catalanes (Adic) han afirmat en un comunicat que els llaços grocs dels edificis públics no els posa el Govern, sinó els "treballadors" en ús de la seva "llibertat d'expressió".

Per aquest motiu consideren que la decisió de la Junta Electoral Central (JEC) de fer-los treure "coarta" aquesta llibertat. També creuen que el llaç groc "és un símbol plural i transversal" com ho són "altres símbols de lluites col·lectives", i posen de relleu que, malgrat considerar-lo partidista, la JEC "no ha estat capaç d'imputar a cap partit la propietat" d'aquest símbol. Això, al seu parer, indica que l'ordre de retirar-lo es dicta "amb plena consciència que és injusta i arbitrària".

El col·lectiu Adic ha denunciat, "de manera especial", l'actuació ordenada per la JEC a les escoles i els instituts de titularitat pública, espais on la llibertat d'expressió "hauria de ser un dels puntals de l'educació".

A banda indiquen que, al seu parer, amb aquesta "actuació arbitrària", la JEC "pretén debilitar i fomentar la divisió interna" a les institucions catalanes i al Govern. Finalment, els funcionaris demanen el suport "de tota la ciutadania" en defensa de les institucions catalanes.