Joaquim Forn, Josep Rull i Raül Romeva compareixen avui al Tribunal Suprem per conèixer de veu del magistrat Pablo Llarena els delictes pels quals els ha processats: Rebel·lió i malversació.

Ahir ho van fer Oriol Junqueras, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart i van apujar el to defensant la legalitat del referèndum, remarcant que el cas està criminalitzant l'independentisme i que cal una solució política perquè és un conflicte polític. Avui s'espera que l'estratègia dels consellers que compareixen davant Llarena segueixi el mateix fil.

Com diuen els seus advocats "El que fem ara, amb més serenitat que abans, és dir el que pensem i ja és molt més difícil discrepar. Tots ens hem adonat del que significa aquest procediment i la convergència és més evident". Tenint en compte que Romeva i Rull comparteixen advocat amb Junqueras i Sànchez és d'esperar que l'al·legat que facin avui al Tribunal Suprem anirà per la mateixa línia.

Les declaracions d'aquests dies compleixen un simple tràmit. Són les vistes per comunicar als processats els delictes pels quals els jutjaran. I els acusats es limiten a admetre'ls o negar-los, però en aquest cas, cada un d'ells fa servir un al·legat a partir de les preguntes dels seus advocats per negar els fets dels quals se'ls acusa.