Jordi Sànchez ha estat una hora i quart negant les acusacions del seu processament per rebel·lió. Una declaració llarga que s'ha escalfat al final quan el magistrat Pablo Llarena ha interpel·lat directament a Sànchez i aquest s'ha defensat amb vehemència però sense perdre el respecte fins a dir-li que "no pot ser jutge i víctima".

Sànchez ho ha dit en referència a la interlocutòria on nega el permís per assistir al ple d'investidura on el magistrat parla amb la primera persona del plural. Concretament diu "acaba el relat de l'estratègia que patim".

Fonts judicials també apunten que l'ex president de l'ANC i candidat fallit per a la investidura, ha dit a Llarena que "sempre hi ha hagut contactes amb el Govern i especialment amb el conseller d'Interior", Joaquim Forn.

Jordi Sànchez ha fet el mateix al·legat que Oriol Junqueras i Jordi Cuixart denunciant la vulneració dels seus drets fonamentals i, en particular, ell també ha reclamat que es respectin els drets polítics avalats per les mesures cautelars de l'ONU.

De fet avui tant Sànchez, com Junqueras i Cuixart han denunciat que Pablo Llarena està fent una causa política al jutjar la seva ideologia. Les defenses han coincidit en aquest punt i tots els al·legats d'avui han acabat defensant fins al final el referèndum d'autodeterminació, la negació de la violència i l'apel·lació al diàleg.