Foment del Treball creu que les últimes declaracions de l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau -on insta als barcelonins a no comprar per Amazon durant les festes de Nadal- són "impròpies, inadequades i populistes" i reclama la "necessitat d'un equilibri" entre el comerç electrònic i el comerç tradicional. En un comunicat publicat aquest divendres, la institució presidida per Josep Sánchez Llibre creu que "el boicot" a determinades empreses va "en contra de la llibertat d'elecció dels consumidors" i demana a Colau que plantegi solucions "madures i solvents i no plantejaments primaris".

En el document, Foment "lamenta profundament" les paraules de l'alcaldessa i afegeix que "és la persona menys indicada per plantejar una solució primària com la del boicot" La patronal acusa Colau de "convertir Barcelona és la capital mundial del top manta en contra del petit i mitjà comerç de proximitat" i de "criminalitzar el cotxe i la moto amb les seves polítiques de mobilitat".

Les paraules de Colau

Colau, com ja va fer fa uns dies l'alcaldessa de París, Anne Hidalgo, ha recordat que Amazon "no tributa localment ni aporta gran riquesa". El primer tinent d'alcaldia, Jaume Collboni, s'ha sumat a la petició i ha demanat als ciutadans que siguin "conscients" que cada compra a Amazon suposa "treure una oportunitat" al comerç local i "reforça un model de competidor que fa trampes, que no paga tots els impostos que ha de pagar ni al país ni a la ciutat".

De fet, Collboni ha explicat que els serveis jurídics municipals treballen per poder posar algun tipus d'impost o taxa a grans plataformes tecnològiques comercials com Amazon.