La Fiscalia ha arxivat la investigació oberta a l'alcalde d'Argentona (Maresme), Eudald Calvo (CUP), i a l'inspector en cap de la policia local, en no apreciar delicte en la seva actuació relativa als preparatius del referèndum de l'1-O, segons ha anunciat avui el consistori d'aquesta localitat.

En un comunicat, l'Ajuntament d'Argentona ha precisat que la Fiscalia de Barcelona ha acordat arxivar la investigació oberta l'any passat contra l'alcalde i el cap de la policia en no apreciar fonamentats els delictes de desobediència, obstrucció a la justícia i prevaricació pels quals van ser citats a declarar al desembre passat.

De fet, l'alcalde Eudald Calvo, de la CUP, es va negar a declarar davant la Fiscalia el passat 6 de desembre, argumentant que la "república catalana ja no és propietat de l'Estat": "no declaro davant un fiscal que està actuant en un país estranger", va assenyalar aquell dia Calvo als periodistes.

La Fiscalia de Barcelona va obrir una investigació contra l'alcalde i l'inspector en cap de la policia local arran d'una denúncia de la Subdelegació del Govern espanyol i de la Policia Nacional en què es detallava l'existència d'una circular en la que Calvo donava instruccions al comandament policial en contra de la instrucció del ministeri públic perquè s'impedissin els preparatius de l'1-O.

Segons ha informat el consistori d'Argentona, la Fiscalia ha arxivat el procediment perquè les directrius donades per l'alcalde no contradiuen l'ordenament jurídic malgrat contravenir la instrucció del ministeri públic.