El ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, ha fet avui una crida a tots els representants públics a "no tensar" la vida pública de Catalunya alhora que ha reconegut la tasca dels Mossos d'Esquadra per la seva "eficàcia i proporcionalitat" en la resposta als actes violents esdevinguts aquest dilluns.

"No hi ha una escalada de violència, aquest dilluns va ser un dia trist -ha apuntat el ministre en el Senat abans de comparèixer davant de la Comissió d'Interior. No és un dia per felicitar-se perquè hi va haver moments de tensió improcedents".

Per això, ha volgut fer una crida a tots els representants polítics i la societat perquè duguin a terme una tasca de "relaxar i deixar la tensió en altres àmbits". "Faig una crida com a ministre de l'Interior però també com a ciutadà a què tots els representants públics no tensem la vida pública", ha subratllat, en relació

Incidents en el Parlament

Sobre el setge al Parlament i els diferents aldarulls que es van succeir al llarg del dia, ha defensat que el govern va enviar els efectius "necessaris i precisos" per a les funcions d'"ajuda, col·laboració o auxili" dels Mossos d'Esquadra. Segons ha recordat, així va recordar en la Junta de Seguretat Estat-Catalunya celebrada el 6 de setembre.

A favor actuació dels Mossos

Tanmateix, Marlaska ha explicat que la seva actuació "no va ser necessària" perquè els Mossos "van poder afrontar la situació ells sols". En aquest punt, ha volgut fer un "reconeixement" de la resposta dels Mossos en una situació "difícil i complicada". "Els Mossos van actuar amb la proporcionalitat, necessitat, eficàcia i efectivitat pròpia d'un Estat de dret", ha insistit.

En aquest context, el ministre no ha volgut pronunciar-se sobre si, segons el seu parer, seria necessari aplicar de nou l'article 155 de la Constitució a Catalunya, com demanen PP i Ciutadans. "Aquesta qüestió transcendeix a les meves competències", s'ha limitat a respondre.