El ministre de Presidència, Félix Bolaños, ha defensat aquest diumenge que amb la reforma del delicte de sedició en el codi penal, "es garanteix que tothom respongui davant la justícia dels delictes que va cometre o que cometi". Durant un acte del PSOE a Segòvia, Bolaños ha afirmat que "hi havia un delicte en el nostre codi penal obsolet i antic, que no estava ajustat als estàndards europeus i l'europeïtzarem i el modernitzarem". Bolaños ha assegurat que "quan el PSOE governa, el Govern de Catalunya compleix la llei, compleix la constitució i ho diu per escrit". En aquesta línia, ha sostingut que a "Espanya i a Catalunya es compleix la llei i es compleix la constitució quan governen els socialistes", excepte en la seu del PP, a la qual ha anomenat "edifici Trump de Madrid", en referència a la no renovació del Consell General del Poder Judicial.

Bolaños carrega contra el PP 

El ministre de la Presidència ha carregat durament contra el PP i l'ha acusat de fer quatre anys que incompleixen diàriament la Constitució "intentant influir en els jutges perquè els tapin les seves vergonyes i perquè no els denunciïn les coses que fan i puguin retallar els drets que la majoria social aconsegueix gràcies a aquest govern". En aquest sentit, ha comparat la situació actual amb què hi havia durant el mandat del PP "dos referèndums, una declaració unilateral d'independència, dues lleis de desconnexió i tumults al carrer violents", ha relatat. Bolaños ha lamentat que "els que governaven Espanya i Catalunya", el PP i el president a l'exili Carles Puigdemont, continuïn "atiant l'enfrontament", parlant "des del rancor i polaritzant" perquè volen crear la mateixa tensió que es va viure en aquell moment.  

Crítiques a les manifestacions per la reforma de la sedició

Félix Bolaños també s'ha referit sobre les dues manifestacions convocades a Catalunya per la reforma del delicte de sedició anunciada pel govern espanyol. "D'una banda, d'independentistes hiperventilats nostàlgics de la tensió. D'altra banda, d'extremistes de dretes nostàlgics de la tensió. En el fons són el mateix, perquè són com Trump, com Bolsonaro, sempre intenten buscar l'odi, la polarització, l'enfrontament, la tensió", ha criticat. Per acabar amb aquest tema, s'ha preguntat a quina de les dues manifestacions de "nostàlgics de l'enfrontament" anirà el líder del PP, Alberto Núñez Feijóo. "A la que no anirà és a la d'avui, de defensa de la sanitat pública per a tots i per a totes, a aquesta no anirà segur", ha conclòs en relació amb la marxa multitudinària d'aquest diumenge a Madrid. 

Les dues concentracions a les quals fa referència Bolaños han estat convocades, d'una banda, per l'Assemblea Nacional Catalana, a Barcelona el pròxim dimarts 6 de desembre, dia de la "seva" Constitució, tal com remarca l'ANC, per protestar contra una reforma que, tal com denuncien en un comunicat "té un doble objectiu no dissimulat com és castigar la mobilització independentista als carrers", a banda de "penalitzar més còmodament fets com els de l’1-O per ocupar instal·lacions o edificis". I, per altra banda, la convocada per Vox. Precisament, la primera de les concentracions que ha convocat el partit d'extrema dreta tindrà lloc a Barcelona el pròxim dissabte, 19 de novembre, a la "plaza Sant Jaime", segons els organitzadors ultres, de la capital catalana, davant el Palau de la Generalitat. També n'han convocada una altra a Madrid el cap de setmana següent, que també es repetirà a les capitals de les províncies espanyoles.