Els metges de la sanitat pública de Madrid ja són un problema real pel govern d'Isabel Díaz Ayuso, que fins ara s'havia dedicat a minimitzar els efectes de la vaga d'aquests professionals, però que avui ha vist com els sanitaris omplien els carrers de la capital espanyola, vinguts d'arreu de la comunitat per protestar contra les seves condicions laborals. Aquesta manifestació, sota el lema 'Madrid s'aixeca per la Sanitat Pública, Contra el Pla de Destrucció de l'Atenció Primaria', el punt que culmina setmanes de lluita per part dels metges de la sanitat pública, vaga inclosa, però que en realitat venen d'enrere, ja que l'acte ha estat convocat pel moviment de barris i pobles de Madrid que durant els últims anys han protagonitzat protestes en diferents punts de la regió en defensa de la Sanitat pública, universal i de qualitat. 

Tot i que la majoria dels manifestants eren professionals sanitaris també s'hi han afegit altres ciutadans madrilenys que es veuen afectats dia rere dia per aquesta saturació de l'atenció primaria. Els manifestants han començat a caminar en quatre columnes abans de reunir-se tots junts a la plaça de Cibeles, on hi ha l'Ajuntament de la ciutat.  Molts han arribat en tren, l'estació d'Atocha estava plena a vessar o en autobusos des dels diferents municipis de l'autonomia. En tot moment s'ha mantingut un ambient festiu, amb batucades, botzines i xiulets, cridant pel "bé comú" i vestits amb el seu uniforme de treball i samarretes amb lemes a favor de la sanitat pública. Tot i que és una manifestació amb una forta càrrega política contra el govern d'Ayuso i organitzada des de l'esquerra de la regió, s'ha demanat als assistents que no portessin banderes identificatives, i aquesta consigna s'ha complert, ja que el color que més ha destacat ha estat el blanc de les bates i les mascaretes dels doctors. El que si que hi ha estat present han estat les crítiques a Isabel Díaz Ayuso. 

Una de les principals defensores de la sanitat pública a Madrid i la líder de l'oposició a l'Assemblea madrilenya és Mónica García, metgessa de professió i líder de Más Madrid. Tant ella com Rita Maestre, la seva homòloga al Ajuntament de la capital espanyola, han defensat aquest diumenge que la sanitat pública "no es toca ni es desballesta", considerant que la força que ha demostrat el col·lectiu amb aquesta manifestació és una mostra que la societat madrilenya "està dient prou". "Estem veient aquí a la societat civil organitzada per dir-li a Ayuso que la sanitat no es toca per vendre-la al pitjor postor, no es ven el patrimoni ni la identitat de tothom", ha exclamat García. També ha posat la pilota sobre la teulada de la presidenta madrilenya, a qui li ha recordat que té dues possibilitats: o fer fora el conseller de Sanitat o dimitir ella. 

Ciutadans situa a Catalunya en la polèmica 

Mentre des del PP han optat per no fer declaracions per aquesta massiva manifestació, almenys de moment, qui si que ha reconegut que les urgències de Madrid no funcionen com tocaria és la vicealcaldessa de la Ciutat, Begoña Villacis (Ciutadans), però alhora ha retret que és un tema que s'està polititzant per part de l'esquerra, especialment Más Madrid, ja que és una situació que es repeteix arreu de l'Estat. "Les urgències no han funcionat bé a Madrid, però tampoc a Catalunya, que té unes llistes d'espera inacceptables", ha puntualitzat, alhora que ha reconegut que s'han d'"arreglar les coses".