El president del PP, Alberto Núñez-Feijóo, assegura que Galícia té un "bon model" polític i diu que vol replicar-lo a Catalunya. En la presa de possessió del popular Alfonso Rueda com a president de la Xunta, que ha tingut lloc a Santiago de Compostel·la aquest dissabte, Feijóo ha afirmat que el model de governança gallec és exemplar perquè "blinda" Galícia davant dels "xantatges" i les "paràlisis polítiques". "És un model a imitar en el conjunt d’Espanya", ha insistit. En aquest sentit, el president del PP ha explicat que Galícia també està protegida davant les "minories que es volen imposar a les majories", i ha animat a catalans i bascos a "reflexionar" i apostar per un model que té com a base "l’estabilitat política, la unitat de la societat i una agenda de prioritats dels assumptes dels ciutadans, de les famílies, les seves empreses i les seves feines" a les pròximes eleccions. El popular ha dit durant l'acte que davant la "campanya electoral continua" a Espanya, amb les eleccions basques, catalanes i europees a la vista, Galícia és un model a replicar, ja que "no respon a qüestions internes ni a divisions amb els seus socis". Segons Feijóo, Galícia "avança" i és "un model de governança política a tota Espanya".

🗳️ Eleccions a Catalunya 2024: calendari, candidats i tota la informació
 

Feijóo treu pit de la "gestió eficient" dels impostos

En aquesta mateixa línia, l’expresident de la Xunta ha aprofitat l'acte per treure pit de la seva gestió al territori. De fet, ha posat d’exemple i com a tret distintiu popular la "gestió eficient" dels impostos a través de la despesa pública i la "prioritat" del govern gallec de "créixer, crear riquesa i repartir la riquesa una vegada creada".

El president del PP, molt orgullós de Galícia

El polític popular ha subratllat que se sent "orgullós" del Partit Popular de Galícia (PPdeG), que ostenta la majoria absoluta a l’autonomia des de fa més d'una dècada. També ha afirmat sentir-se igualment orgullós dels governs que van formar part de la responsabilitat de l’autogestió i de l’autogovern gallec, inclosos tots aquells que el van precedir, i de l’equip que acompanyarà Rueda a la Xunta. Així doncs, també ha agraït que el poble gallec "hagi parlat clar, amb decisió i determinació" i hagi votat a favor de l’estabilitat i la unitat. En les eleccions al Parlament de Galícia del passat 18 de febrer el Partit Popular va obtenir la cinquena majoria absoluta consecutiva de la formació en aquesta comunitat.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!