El PP està en pau i harmonia, segons el seu líder a Catalunya, Alejandro Fernández. El candidat popular a la presidència de la Generalitat ha volgut fer callar els rumors que assenyalen a una mala relació amb la direcció nacional del partit, especialment amb Alberto Núñez Feijóo, que hauria intentat rellevar-lo al capdavant de les llistes a Catalunya per al 12-M, fracassant en l'intent. Finalment aquesta situació es va resoldre amb Férnandez com a cap de llista per Barcelona però això no ha posat fre als comentaris sobre els diferents punts de vista entre els dos polítics, sobretot pel que fa a Catalunya. Fejóo ha defensat recentment que si Junts per Catalunya torna a entrar als límits de la Constitució s'ha de poder dialogar amb ells, mentre que Fernández no tenia el mateix parer i negava qualsevol possibilitat de parlar amb Carles Puigdemont, un "pròfug colpista" segons ell, i el seu partit. 

Preguntat des de Lleida, damarcació que ha visitat emmarcat en la precampanya electoral i de la mà del mateix Feijóo, Fernández ha negat que els dos líders populars tinguin una visió diferent sobre Junts per Catalunya i un possible diàleg amb els de Puigdemont. "Crec que si una cosa he pogut acreditar en tot aquest temps és que soc una persona sincera i que dona la seva opinió lliurement. Per tant, cregui'm si li dic que la sintonia que tenim el president del partit i jo sobre el que hem de fer a Catalunya és absoluta, cent per cent", ha resolt el líder del PP català des d'una granja a la Fuliola, un municipi a la comarca de l'Urgell, que ha visitat conjuntament amb Feijóo i altres càrrecs del partit a la demarcació. 

Feijóo felicita Puigdemont per la resolució del TJUE 

La visita a Catalunya de Feijóo ha coincidit amb la publicació de la resolució del Tribunal de Justícia de la Unió Europea, que ha donat la raó a Puigdemont i Comín sobre el seu escó com a eurodiputats. En aquest sentit, Feijóo ha felicitat a "tots aquells que tenen resolucions favorables", en referència als independentistes però alhora els ha demanat que acatin també les que no siguin "tan favorables". Segons Feijóo, el seu partit acata totes les ordres judicials, demanant el mateix al independentisme i exigint que no s'insulti als jutges. 

[16:51] Mar Acero

A més, el president del PP ha demanat a la política catalana tornar al "seny i el centralisme" a partir de les eleccions del 12 de maig. En aquest sentit, ha remarcat la importància que l'administració catalana "pagui el que deu" i ha posat com a exemple els diversos governs on el PP governa a comunitats autònomes d'Espanya, criticant de retruc la condonació del deute que van pactar PSOE i ERC pel sí dels republicans a la investidura de Pedro Sánchez. Al mateix temps, ha criticat la gestió que ha fet el Govern de la sequera que pateix Catalunya en els últims anys, tot lamentat la falta d'infraestructures hídriques que el seu partit ha anat reclamant des del Parlament. Anant més enllà, Feijóo ha acusat la classe política catalana de ser-ne el màxim responsable d'aquesta situació per prioritzar només el procés d'independència de Catalunya a l'hora de governar. 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!