Pedro Sánchez acabarà pactant un referèndum amb els independentistes. Com a mínim així ho creu el president de la Xunta de Galícia, Alberto Nuñez Feijóo, que ha afirmat que el que va dir el portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, sobre la celebració d'una possible consulta és "exactament el que està ocorrent i pot ocórrer a Espanya", ja que dona més credibilitat als partits independentistes que al Govern sobre aquesta qüestió.

Rufián: "Doni'ns temps"

Feijóo feia referència al discurs que el portaveu d'Esquerra Republicana va pronunciar ahir al Congrés. Rufián va restar aleshores credibilitat a les paraules del president del govern espanyol, Pedro Sánchez, que havia assegurat que mai no hi haurà un referèndum d'autodeterminació a Catalunya i li va recordar que també negava indults als presos polítics i al final els ha concedit. "Doni'ns temps", va advertir-li al socialista.

En la roda de premsa després del Consello de la Xunta, Feijóo s'ha apuntat a aquest joc creuat de declaracions declarant que Rufián "ha estat clar" i "contundent" perquè coneix "molt bé" Sánchez, la "biografia política del qual" depèn del que digui i faci ERC, segons recull l'agència EFE. A més ha destacat que els partits independentistes "sempre ens han dit la veritat".

Més credibilitat a Rufián

"Lamentablement, m'interessa molt més el que diuen els polítics presos i els partits independentistes que el govern espanyol perquè, de moment, els partits independentistes mai ens han enganyat, sempre ens han dit la veritat", ha afirmat Núñez Feijóo. Així doncs, malgrat estar a les "antípodes ideològiques", dona més credibilitat a Rufián. A més, ha afegit que l'afirmació de Rufián "ja comença a produir efectes", si és veritat que la vicepresidenta del Govern central, Carmen Calvo, "ha obert la possibilitat a un referèndum" de caràcter consultiu, cosa que Núñez Feijóo ha puntualitzat que no coneix, però ha explicat que consideraria especialment greu. 

Incomoditat al PSOE pel debat del referèndum

Els barons socialistes continuen incòmodes amb l'aposta pels indults de Pedro Sánchez però per ara aguanten la compostura i eviten criticar més enllà del que poden. Amb tot, l'últim en mostrar aquesta inquietud ha estat el president de l'Aragó, Javier Lambán, conegut per la seva ferma oposició a l'independentisme català i ha explicat que està inquiet tant per la mesura de gràcia com pel debat sobre el referèndum que ahir mateix va irrompre al Congrés dels diputats.

 

Imatge principal, Alberto Nuñez Feijóo / EFE