La dreta espanyola concatena bons auguris de les enquestes els darrers mesos. En especial el Partit Popular, el qual d'ençà que Alberto Núnez Feijóo va agafar el lideratge de la formació, també ho va fer dels sondejos. La darrera enquesta que constata l'avantatge dels populars ha estat encarregada per El Confidencial i realitzada per IMOP. En aquest cas, s'apunta que el PP podria passar de 89 diputats a 124. Els populars es recuperarien de la patacada dels comicis de 2019 de manera meteòrica, arribant a concentrar el 31% dels vots. Malgrat tot, aquests bons resultats no serien prou per assolir la majoria absoluta i haurien de cercar el suport de l'extrema dreta de Vox, la qual recupera impuls. 

Després de la desfeta de la formació de Santiago Abascal en les eleccions andaluses, els sondejos calculava mals resultats per al partit d'extrema dreta. Ara, però, el partit comença a recuperar força a les enquestes. Malgrat que sembla que podria haver arribat al meu màxim de creixement, encara podria créixer més. Si actualment es convoquessin uns comicis, l'extrema dreta passaria de 52 representants a 54, sis diputats més. Pot semblar un canvi poc significatiu per Vox, però tot plegat faria que la dreta espanyola sumés un total de 184 representant, concentrant el 49% dels vots. 

en questa el Confidencial setembre 2022

Font: El Confidencial

La formació que no tindria res a veure amb la gran pujada de la dreta espanyola seria Ciutadans. Malgrat el projecte de refundació del partit, el qual es va posar en marxa després de les diverses derrotes electorals que ha anat experimentant els darrers anys, en especial a Andalusia, aquest es quedaria fora del Congrés.

Complicacions per l'esquerra espanyola 

El PP i el PSOE es podrien trobar pràcticament canviant posicions si ara mateix se celebressin eleccions, mentre els populars es disparen més enllà dels 120 escons, els socialistes es queden per sota dels 100. En aquest cas, el PSOE passaria de 120 diputats a 96, és a dir, en perdria 24. Es tracta d'un cop molt dur per al partit de Pedro Sánchez, la qual eia mesos que es topava amb resultats tan negatius a les enquestes. 

Si la situació del PSOE seria complicada amb unes eleccions, pitjor seria la del seu soci, Unidas Podemos. El partit morat passaria de 35 escons a 24, perdent 11 representats. No només és un mal resultat respecte al que van obtenir l'any 2019, sinó que també és greu en comparació al que se'ls projectava amb l'anomenat efecte Yolanda, el qual, finalment, ha quedat en res. 

Pel que fa als partits catalans, unes noves eleccions no els suposarien grans canvis. Esquerra Republicana de Catalunya mantindria els seus resultats actuals, 13 diputats. Mentre que Junts per Catalunya sumaria un escó més, i es quedaria amb un total de 9 i la CUP perdia un representant, quedant-se només amb un diputat.