El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, no pensa dimitir per impedir que es voti la moció de censura que ha presentat el socialista Pedro Sánchez per fer-lo fora de la Moncloa. Des del PP entenen que "no serviria de res". Així ho ha confirmat la ministra de Defensa, María Dolores de Cospedal, que ha volgut desmentir els "rumors".

La dimissió de Rajoy “no beneficiaria ni l’interès general ni els interessos del PP”, ha rebatut Cospedal, que ha vist males intencions en el rumor de renúncia del president espanyol. En aquest sentit, la ministra ha recordat que, en cas que dimitís, l'aritmètica parlamentària no donaria per formar un altre executiu popular.

En roda de premsa des del Congrés de Diputats, la secretària general del PP no ha desaprofitat l’ocasió per carregar contra la majoria que donarà suport a la moció de censura aquest divendres. “El govern que en surti no és per al bé dels espanyols”, ha assegurat. I ha sembrat dubtes sobre les aliances del líder del PSOE: “No sabem en quins pactes es fonamenta amb els partits radicals i independentistes”.

Després de participar en l’inici de la sessió del debat aquest dijous al matí, Rajoy ha desaparegut del Congrés, on ja no se l’ha vist a la tarda. Al recés per dinar el PNB li ha comunicat que donaria suport a la moció de Sánchez. No obstant això, sí que està previst que acudeixi aquest divendres a la cambra per a la votació.

No només no donen els números a Moncloa. Fonts de l'executiu consultades per Europa Press admeten que si fan fora el PP del Govern, això facilitaria el discurs del PP en els propers mesos, en els quals s'obrirà un escenari preelectoral i Sánchez ho haurà de gestionar des de la seva debilitat parlamentària.