El líder de Vox, Santiago Abascal, ha anunciat aquest divendres, a través de les xarxes socials, que Vox obre converses amb els partits de l'oposició per presentar una nova moció de censura contra el president espanyol, Pedro Sánchez. En una piulada a Twitter, Abascal ha acusat Sánchez d'haver iniciat "un nou atac a la Constitució i als principis més elementals de l'estat de dret" amb la reforma impulsada pel PSOE i Unides Podem per desbloquejar el Tribunal Constitucional.

La formació d'ultradreta vol que les converses amb l'oposició permetin "proposar un candidat neutral, amb experiència de govern, que no militi a cap partit polític i que es comprometi a convocar eleccions immediates".

Segons Abascal, amb la darrera reforma de la llei per forçar el Consell General del Poder Judicial a superar el bloqueig i designar els nous membres del Tribunal Constitucional, Pedro Sánchez "ultima l'assalt al poder judicial liquidant els últims vestigis de la separació de poders i amenaçant directament els drets i llibertats de tots els espanyols". I és que, a parer d'Abascal, Sánchez "assalta el govern dels jutges, vulnera l'article 159.3 de la Constitució que obliga que les renovacions del TC siguin per terços, i de pas col·loca a dos dels seus còmplices" al Tribunal Constitucional. Val a dir que Vox ja va presentar una moció de censura fa dos anys, però la va perdre amb l'únic suport dels seus 52 diputats. 

Abascal reclama que "prevalgui el sentit d'estat"

Abascal ha fet una crida a la unitat dels partits de l'oposició perquè prevalgui "el sentit d'Estat" per sobre de lectures partidistes i ha reivindicat que "ha arribat el moment de presentar una nova moció de censura" contra el president del govern espanyol. Segons el màxim dirigent del partit d'extrema dreta, "sigui quin sigui el resultat de la moció", els partits de l'oposició tenen el "deure" de presentar-la i tots els diputats del Congrés s'han de "retratar" davant "aquest nou cop constitucional".

Fa servir el president del Perú per atacar Sánchez

El dirigent d'ultradreta també ha fet servir la figura de l'expresident del Perú, Pedro Castillo, ara empresonat acusat de dur a terme un cop d'estat, per carregar contra Pedro Sánchez. "Sánchez està preparant un escenari en què podria donar l'autocop que ha donat Pedro Castillo al Perú i no hi hauria capacitat legal d'aturar-lo o jutjar-lo perquè els delictes han estat derogats".

Abascal apel·la a la unitat del poble espanyol per tombar Sánchez

El líder de Vox també ha apel·lat a la unitat del poble espanyol per tal de tombar el govern de Pedro Sánchez. En aquest sentit, ha afirmat que "Espanya està patint un govern extremista que pretén perpetuar-se a poder arrasant qualsevol impediment moral o legal". I ha assegurat que "amb la força de les urnes hem de conformar un govern que reconstrueixi la democràcia i la pàtria ferides i torni als espanyols la llibertat arrabassada". I ha sentenciat que "a Vox no descansarem fins a aconseguir-ho".

El PP ignora la pressió de Vox i C's per la moció de censura

De moment, El PP no s'ha pronunciat respecte a la pressió de Vox i C's per presentar una moció de censura contra Pedro Sánchez. Val a dir que, en anteriors intents de l'oposició de convèncer el PP per tirar endavant una moció de censura, els populars s'hi han negat perquè la suma de vots favorables a aquesta no suma prou perquè prosperi.