Dissabte va ser el mateix Alberto Núñez Feijóo qui va admetre en una conversa informal amb periodistes que s’havia obert a un indult condicionat per a Carles Puigdemont. I aquest dimarts ha estat la secretària general d’ERC, Marta Rovira, qui ha explicat que el PP va oferir als republicans negociar la investidura del líder popular com a president del govern espanyol. Tot, quan falta menys d’una setmana perquè se celebrin les eleccions gallegues, i quan la majoria absoluta del PP penja d’un fil. Feijóo ha optat aquest dimarts per defensar-se d’aquestes acusacions amb ironia, i n’ha fet befa. “No descarteu que demà diguin que vaig oferir el Ministeri de l’Interior a Esquerra Republicana i el Ministeri de Defensa a Arnaldo Otegi”, ha assenyalat en un míting a Osoro (A Corunya).

El líder del PP ha acusat la resta de partits d’atacar-lo a través de “calúmnies” i "insídies”, i les ha emmarcat en una campanya per tombar el PP i fer-lo fora de la Xunta de Galícia. “Saben que queden cinc dies” per a les eleccions d’aquesta comunitat autònoma, en què el territori no només s'hi juga “un resultat electoral”, sinó també “un canvi de govern”. Així de breu ha donat resposta Alberto Núñez Feijóo a les polèmiques dels darrers dies, agreujades per les declaracions d’aquest matí de Marta Rovira.

La secretària general d’ERC ha confirmat que el PP va aproximar-se al seu partit l'agost passat per explorar el suport de la formació independentista a una investidura de Feijóo com a president del govern espanyol. "Va ser el diputat Carlos Floriano qui es va dirigir a Teresa Jordà i ens va proposar que negociéssim", ha dit en una entrevista a la cadena SER, en la qual també ha volgut deixar clar que “no hi ha res a parlar amb el PP". "Només hi ha un bloc possible, el progressista i democràtic", ha emfatitzat.

El PP justifica que només demanaven “deixar governar la llista més votada”

Just després que Rovira aportés aquesta informació, el PP ha sortit a defensar-se. I fonts del partit han rebaixat els contactes amb els republicans a una conversa “informal i col·loquial” en què s’assenyalava que els republicans haurien de “deixar governar la llista més votada”. “No hem tingut mai converses ni negociacions amb ERC en el marc de la investidura”, assenyalen des de Génova 13. 

L’indult condicionat a Carles Puigdemont

La notícia d’aquest dimarts arriba tres dies després que el mateix Feijóo confessés, en una conversa informal amb periodistes, que estaria disposat a concedir un indult condicionat a Carles Puigdemont. Va reconèixer que, també a canvi de ser investit president del govern espanyol, el seu partit va estudiar durant 24 hores la possibilitat de pactar amb Junts per Catalunya una llei d’amnistia. Finalment, va admetre que veu difícil que els jutges espanyols puguin provar que Puigdemont va incórrer en un delicte de terrorisme durant el procés. Així es pronunciava el líder popular després que el líder de Junts assegurés en un article publicat a ElNacional.cat que “tot se sabrà quan toqui”, en referència als intents del PP d’arribar a un pacte amb el partit independentista.

El govern espanyol suca pa amb ERC i acusa Feijóo de negociar “fins i tot amb l’apuntador”

Pilar Alegría, portaveu del govern espanyol, també ha denunciat aquest dimarts, després de la informació que ha donat Marta Rovira, que “la mentida és l’únic projecte polític del PP”. “Estem sabent que el PP va parlar fins i tot amb l’apuntador”, ha afirmat durant la seva compareixença en roda de premsa posterior a la reunió del Consell de Ministres. Ha criticat Feijóo per mentir “el seu únic soci, Vox” i també “els seus votants”, totes aquestes persones que els darrers mesos s’han manifestat contra els pactes de Pedro Sánchez amb l’independentisme.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!