El PP no ha trigat gens ni mica a desmentir les paraules de la secretària general d’ERC, Marta Rovira, que aquest dilluns ha assegurat que els populars van posar-se en contacte amb els republicans per negociar una investidura d’Alberto Núñez Feijóo com a president del govern espanyol. “No hem tingut mai converses ni negociacions amb ERC en el marc de la investidura”, assenyalen fonts del partit, que sí que reconeixen un contacte el mes d’agost entre els diputats Carlos Floriano i Teresa Jordà, però que rebaixen a una conversa “informal i col·loquial” en el qual s’assenyalava que els republicans haurien de “deixar governar la llista més votada”. 

“Per descomptat, Carlos Floriano no va rebre cap encàrrec de plantejar res”, remarquen també des de la seu de Génova 13. Des del PP, també animen la “fugada” Marta Rovira a “tornar a Espanya i ser jutjada pels tribunals del nostre país”. La reacció del PP ha arribat just després que la secretària general d’ERC confirmés que el PP va aproximar-se al seu partit el passat mes d’agost per explorar el suport de la formació independentista a una investidura de Feijóo com a president del govern espanyol. "Va ser el diputat Carlos Floriano, qui es va dirigir a Teresa Jordà i ens va proposar que negociéssim", ha dit en una entrevista a la cadena SER, en la qual també ha volgut deixar clar que "no hi ha res a parlar amb el PP". "Només hi ha un bloc possible, el progressista i democràtic", ha emfatitzat.

La notícia ha saltat després que Feijóo confessés, en una conversa informal amb periodistes el passat dissabte, que estaria disposat a indultar Carles Puigdemont si es complissin un seguit de condicions, com per exemple ser jutjat per tribunals espanyols i renunciar a la unilateralitat. També va admetre que durant 24 hores va estar estudiant l’exigència d’una llei d’amnistia plantejada per Junts per Catalunya, i que veu molt difícil que els jutges espanyols puguin provar que Carles Puigdemont va cometre un delicte de terrorisme durant el Procés.

Aquest dilluns es va mostrar “estupefacta” per la confessió de Feijóo la portaveu del govern espanyol, Pilar Alegría, que va titllar de “greu”. La també ministra d’Educació va assegurar que el líder del PP té “por” que Junts per Catalunya “expliqui la veritat” de les converses que haurien tingut els populars amb Carles Puigdemont quan el líder del PP era candidat a la investidura com a president del govern espanyol. Així, des del govern espanyol demanen que Feijóo expliqui “què va parlar amb Junts” aquest passat estiu.

Tot això surt d'una carta de Puigdemontpublicada a ElNacional.cat “dient que tot se sabrà”, va recordar aquest dilluns la portaveu del govern presidit per Pedro Sánchez. De fet, va criticar que, després d’actes dels populars embolicant Junts per Catalunya amb el delicte de terrorisme, i també que el PP arrossegués el Parlament Europeu a demanar la investigació de la ‘trama russa’ del PP, ara Feijóo “també digui que la causa a l’independentisme no és terrorisme”.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!