Estem sabent que el PP va parlar fins i tot amb l’apuntador” aquest passat estiu, quan Alberto Núñez Feijóo era el candidat designat per Felip VI per intentar ser investit president del govern espanyol. Així ha reaccionat aquest dimarts el govern espanyol a la informació que ha donat a primera hora Marta Rovira: que els populars van intentar sondejar ERC per aconseguir que Feijóo arribés a la Moncloa. “La mentida és l’únic projecte polític del PP”, ha afirmat Pilar Alegría en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, en la qual ha lamentat que el líder del PP hagi mentit “el seu únic soci, Vox” i també “els seus votants”, totes aquestes persones que en els darrers mesos s’han manifestat contra els pactes de Pedro Sánchez amb l’independentisme.

Així, la portaveu del govern espanyol ha assenyalat que el balanç d’aquests darrers dies, en què també s’han conegut les intencions del PP de convertir Junts en un soci d’executiu, és “demolidor” per als populars. També ha estat preguntada en aquesta roda de premsa sobre l’estat de les negociacions amb Junts per Catalunya: tenen fins al dimecres 21 de febrer (tot i que és un termini prorrogable per 15 dies més) per arribar a un acord amb la llei d’amnistia. El PSOE defensa el redactat actual de la norma, mentre que la formació de Míriam Nogueras exigeix retocs a les excepcions de terrorisme i de traïció. “L’objectiu és que la llei surti amb la fortalesa, i esperem i desitgem que s’aprovi”, s’ha limitat a apuntar la també ministra d’Educació.

Les paraules de Pilar Alegría han arribat després que la secretària general d’ERC, Marta Rovira, confirmés que el PP va aproximar-se al seu partit el passat mes d’agost per explorar el suport de la formació independentista a una investidura de Feijóo com a president del govern espanyol. "Va ser el diputat Carlos Floriano, qui es va dirigir a Teresa Jordà i ens va proposar que negociéssim", ha dit en una entrevista a la cadena SER, en la qual també ha volgut deixar clar que “no hi ha res a parlar amb el PP". "Només hi ha un bloc possible, el progressista i democràtic", ha emfatitzat.

 

El PP desmenteix Marta Rovira sobre els contactes amb ERC

El PP, paral·lelament, no ha trigat gens ni mica a desmentir les paraules de Rovira. “No hem tingut mai converses ni negociacions amb ERC en el marc de la investidura” de Feijóo, han assenyalat fonts del partit, que sí que reconeixen un contacte el passat estiu entre els diputats Carlos Floriano i Teresà Jordà. Ho han rebaixat, però, a una conversa “informal i col·loquial” en el qual s’assenyalava que els republicans haurien de “deixar governar la llista més votada”.

La confessió de Feijóo sobre Junts i Puigdemont

Tot plegat, Rovira ha informat d’aquest intent del PP d’arribar a un acord amb ERC després que Feijóo confessés, en una conversa informal amb periodistes aquest passat dissabte, que estaria disposat a concedir un indult a Carles Puigdemont si es complissin un seguit de condicions, com per exemple que el president de la Generalitat a l’exili es presentés davant la justícia espanyola i renunciés a la via unilateral per aconseguir la independència.

Va reconèixer que, també a canvi de ser investit president del govern espanyol, el seu partit va estar estudiant durant 24 hores la possibilitat de pactar amb Junts per Catalunya una llei d’amnistia. Finalment, va admetre que veu difícil que els jutges espanyols puguin provar que Puigdemont va incórrer en un delicte de terrorisme durant el Procés. Així es pronunciava el líder popular després que el líder de Junts assegurés en un article publicat a ElNaciona.cat que “tot se sabrà quan toqui”, en referència als intents del PP d’arribar a un pacte amb el partit independentista.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!