L'estira-i-arronsa entre Pablo Casado i Isabel Díaz Ayuso continua. La guerra oberta en el Partit Popular està obligant a molts dirigents de la formació a intervenir, el darrer és el president de la Xunta de Galícia, Alberto Núñez Feijóo. El líder dels populars a Galícia ha donat un cop sobre la taula i ha exigit al president del seu partit i la presidenta de la Comunitat de Madrid que "s'asseguin sols" per resoldre aquesta crisi. Feijóo ha considerat que no és necessari "Arribar a un congrés per solucionar un problema" com el que afronta el PP actualment. "No es pot deixar oberta una ferida per un congrés", ha sentenciat i ha afegit: "L'error d'ahir va ser majúscul".

El líder de PP de Galícia ha afirmat que el passat dijous es van presenciar discursos "d'escarni públic". Tot plegat, segons Feijóo malmet la imatge del partit, una situació que considera que cal revertir. "Cal demanar disculpes" i "donar explicacions a la gent que segueix portant la marca del PP", ha exposat i ha afegit: "Les lluites al vestuari es poden entendre, però comportaments com els d'ahir no es poden acceptar". 

"Tots estem amb Casado, però aquest assumpte ha de resoldre'l asseient-se amb Ayuso i donant-li una solució al partit, perquè el partit no mereix la situació en què està en aquest moment", ha assegurat, segons informa Europa Press. Feijó ha afirmat que no quan hi ha un problema entre un president autonòmic o un president del govern qui ha de donar la primera passa ha de ser el president del partit, és a dir, Casado. 

L'oposició pren posicions

Mentre en el si del PP la guerra continua, l'oposició a Madrid pren mesures. Tant el PSOE com Más Madrid han dut la polèmica als tribunals. Per una banda, els socialistes de Madrid ha presentat aquest mateix divendres una denúncia a la Fiscalia Especial contra la Corrupció demanant que s'investigui el contracte de compra de mascaretes que es va adjudicar al germà d'Isabel Díaz Ayuso, Tomàs, durant la pandèmia. Aquesta adjudicació està sota la sospita de conformar un delicte de "tràfic d'influències" i "malversació de cabals públics". 

Per altra banda, Más Madrid també ha presentat davant d'aquesta Fiscalia una petició perquè investigui el mateix contracte per entendre que podria ser "suborn" i "tràfic d'influències". En aquest cas, la formació ha inclòs en l'escrit que ha presentat als tribunals SMS anònims que van rebre denunciat aquest contracte. 

Les sospites se centren en el fet que es tracta d'un contracte adjudicat per la Comunitat de Madrid i del qual el germà d'Ayuso podria haver-se endut una copiosa comissió. Segons ha xifra el mateix Pablo Casada, la comissió de Tomàs Díaz Ayuso seria de 286.000 euros.