El divorci entre Isabel Díaz Ayuso Pablo Casado és ja una realitat. Ha estat després que s'hagin publicat, en diversos mitjans, informacions sobre suposats casos de corrupció vinculats al germà d'Ayuso i intents d'espionatge a la presidenta madrilenya. En una compareixença sense preguntes des de la Puerta del Sol, la dirigent conservadora ha passat a l'atac. No només ha negat els contractes irregulars, sinó que també ha disparat contra la direcció estatal del PP. Ha denunciat una maniobra de Gènova: "És molt dolorós que dirigents del meu partit, en lloc de donar-te suport, siguin els qui et volen destruir". L'objectiu, ha assegurat, era inventar-se un "dossier" per a desprestigiar-la "personalment i políticament" per apartar-la de la cursa per la presidència del PP de Madrid.

 

Segons les informacions publicades, Ángel Carromero, director general de Coordinació de l'Ajuntament de Madrid, hauria intentat aconseguir informació sobre un contracte adjudicat per la Comunitat de Madrid a un suposat empresari amic d'Ayuso per la compra de mascaretes. Carromero, que avui és el director general de Coordinació de l'Ajuntament de Madrid, és una persona molt propera a Teodoro García Egea, secretari general del PP i mà dreta de Pablo Casado. Primer Gènova hauria intentat buscar informació sobre aquest contracte, sobre Tomás Díaz Ayuso i sobre els moviments bancaris d'aquest i de l'empresa, per si hi hauria hagut comissions. Com no se n'haurien sortit, s'hauria demanat un pressupost a una agència de detectius privats. No s'hauria executat pel preu del servei i la dificultat per no aixecar sospites.

En una declaració des de la seu del govern regional, visiblement molesta, Isabel Díaz Ayuso ha assegurat que "mai no s'hauria pogut imaginar que la direcció nacional hauria actuat d'una manera tan cruel". Ha arribat a dir que és "el pitjor que es pot esperar dels polítics", perquè no hi ha una sola prova en contra d'ella; només s'han "fabricat presumptes corrupcions". Ha atribuït la maniobra als seus plans per a presidir el PP de Madrid, fet que Gènova voldria evitar. "Només vull que es doni veu als afiliats i que s'actuï d'acord a la Llei, perquè s'està incomplint la Llei de partits", s’ha defensat.

"Les afirmacions s'estan publicant provenen de l'entorn de Pablo Casado", ha assegurat Ayuso, que ha rebatut que "si volien aclarir algun contracte només ho havien de demanar, perquè tots estan al portal de transparència". Davant d'això, la presidenta de la Comunitat de Madrid ha demanat que es depurin responsabilitats, tant a la cúpula del partit regional com a nivell estatal. La lideressa madrilenya ha acabat amb un dard contra l’actual direcció estatal: “He tornat el meu compromís amb Casado passant dels 22 escons a la majoria absoluta que crec que tenim avui. Voldria saber quants vots han aconseguit per al PP tots els que porten mesos dedicats a atacar-me”.

"Res il·legal"

Ayuso, que ha fet públic el contracte per a la compra de mascaretes, ha assegurat que “no hi ha res il·legal”, que “és un contracte de la primera onada de la pandèmia quan totes les administracions buscaven material sanitari" i que ha estat fiscalitzat "per la intervenció general". També ha recordat com el seu germà fa 26 anys que és “comercial al sector sanitari”, i que mai l’ha ajudat per “aconseguir absolutament res”. "Espero que la direcció nacional del PP provi que jo vaig obligar a fer cap contracte, que hi ha hagut tràfic d'influències, que provin que jo no soc honrada", ha desafiat.

Silenci de Gènova

El Partit Popular va negar "taxativament" les informacions en un breu comunicat ahir a la nit, on també amenaçava de prendre "les mesures judicials oportunes davant d'aquestes falsedats" contra els mitjans que les publiquen. Però aquest mateix matí Teodoro García Egea ha anul·lat un acte a Alacant i la portaveu del PP al Congrés, Cuca Gamarra, una entrevista prevista. De Gènova només en surt el silenci, més enllà de José Luis Martínez Almeida, que ha negat les informacions. Això sí, ha deixat clar que parlava com a alcalde de Madrid i no com a portaveu estatal del PP. De fet, ni Pablo Casado ni Teodoro García Egea han aparegut avui pel Congrés, malgrat que hi havia votacions.