La polèmica que envolta la presidenta de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ja ha arribat als tribunals. El PSOE de Madrid ha presentat aquest divendres una denúncia davant de la Fiscalia Especial contra la Corrupció i la Criminalitat Organitzada reclamant que investigui el contracte d'emergència de la Comunitat de Madrid per a compra de mascaretes vinculat al germà de la presidenta ja que entenen que podria haver-se comès "tràfic d'influències" i "malversació de cabals públics". La denúncia s'interposa contra "totes aquelles autoritats, funcionaris i articulessis que puguin aparèixer com a responsables" de la presumpta comissió de "delictes de prevaricació, tràfic d'influències, negociacions prohibides a funcionaris i cabals públics."

En la mateixa línia Más Madrid ha presentat aquest divendres un escrit davant de la Fiscalia Especial contra la Corrupció i la Criminalitat Organitzada perquè investigui el contracte d'emergència vinculat al germà de la presidenta ja que entén que hi podria haver "suborn" i "tràfic d'influències" i auguren que és "la primera pedra" d'un cas major de corrupció. Així ho ha precisat la portaveu, Mónica García a l'entrada de la Fiscalia, on ha indicat que la formació està investigant "més contractes" que podrien ser sospitosos d'irregularitat. En el text registrat, la formació inclou SMS anònims rebuts el mes de novembre en què s'advertia del contracte en qüestió que ha desencadenat un cisma entre Ayuso i la direcció nacional del PP.

Más Madrid ja tenia proves

La denúncia relata que Más Madrid ja havia rebut informacions anònimes sobre aquesta comissió el 7 de novembre per mitjà d'SMS d'origen desconegut i que al principi el responsable jurídic de la formació les havia descartat perquè no tenia elements per contrastar-les. Recorda que més tard, amb l'aparició de l'expedient del contracte amb Priviet Sportive per valor de 1.250.000 euros, ja va reclamar la compareixença del germà de la presidenta, Tomás Díaz Ayuso, i dels responsables de l'empresa a l'Assemblea de Madrid, però la Mesa, liderada pel PP i Cs, va tancar les portes a les seves peticions.

Una vegada publicades noves informacions i la mateixa presidenta de la Comunitat de Madrid hagi admès la comissió (malgrat que Ayuso defensa que és legal), Más Madrid creu que "existeixen indicis i elements suficients de veracitat" per pensar que s'han comès il·legalitats. Per tot això demana a la Fiscalia que obri un expedient i ordeni diligències d'investigació per determinar si es van produir delictes, i també que designin un fiscal especial per dirigir la investigació i, en el seu cas, es duguin a terme les accions penals oportunes per als responsables.