La reunió que havien de celebrar aquest dimecres el ministre de la Presidència, Félix Bolaños i el vicesecretari d'Acció Institucional del PP, Esteban González Pons, per abordar la renovació del Consell General del Poder Judicial ha estat ajornada a petició dels populars i després que el mediador internacional, el comissari europeu de Justícia, Didier Reynders, hagi constatat que les parts "necessitaven més temps". Fonts comunitàries han explicat a Europa Press que l'ajornament no ha estat "en absolut" a causa d'un problema d'agenda del comissari, tal com ha afirmat el PP en roda de premsa. En aquest sentit, han assegurat que Reynders "està disponible" per desplaçar-se a Madrid "tan bon punt les parts estiguin preparades per reunir-se". 

L'última reunió entre les parts es va celebrar el passat 13 de març a Estrasburg, a França, i llavors, Reynders va proposar als negociadors una nova trobada a Madrid aquest dimecres 27 de març. Segons les fonts citades, els bitllets d'avió de Reynders i el seu equip ja s'havien comprat a finals de la setmana passada, però finalment han estat anul·lats després de constatar que Bolaños i Pons necessiten més "temps". El portaveu del Partit Popular, Borja Sémper, ja havia donat senyals que la reunió no es produiria. En una roda de premsa aquest dilluns ha afirmat: "Aquesta reunió no es produirà, no està confirmat que sigui dimecres", però sense explicar els motius d'aquest endarreriment en la trobada. Sémper tan sols ha afirmat que "sigui quan sigui" la reunió, el PP "insistirà fins al final" en l'objectiu d'aconseguir un acord. "Considerem que la institucionalitat, que la separació de poders i que la independència judicial depèn (...) que siguem capaços d'aprofundir en la independència judicial", ha afirmat. 

Confirmada la candidatura de Reynders al Consell d'Europa

L'anunci de l'ajornament de la reunió sobre el CGPJ ha coincidit aquest dilluns amb l'oficialització de la candidatura de Reynders per ser secretari general del Consell d'Europa. L'Assemblea d'aquest organisme farà l'elecció durant la reunió que celebrarà entre el 24 i el 28 de juny a Estrasburg, i l'escollit assumirà el càrrec el 18 de setembre, segons ha detallat un comunicat. El comissari haurà d'acollir-se a una excedència sense sou per centrar-se en la campanya del Consell d'Europa, encara que serà la presidenta de l'Executiu comunitari, Ursula von der Leyen, qui decidirà quin altre membre del Col·legi de Comissaris assumeix la seva cartera.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!