“Al final s’enfonsarà i que ho farà en solitari”. Alberto Núñez Feijóo reacciona amb duresa a la carta de Pedro Sánchez anunciant que es planteja dimitir. El líder del PP critica que el president espanyol hagi “posat en marxa una operació de supervivència política” per “prolongar la seva agonia”, però sosté que, si el president espanyol continua a la Moncloa, “no serà més que això: una agonia de qui ni ahir, ni avui, ni dilluns vinent no ha estat a l’altura que mereix aquest país”. Feijóo sosté que la carta de Sánchez és un “espectacle d’adolescent perquè vagin darrere dient-li que no se’n vagi i que no s’enfadi”, sotmet a Espanya a la “vergonya internacional” i comporta que el president espanyol “se’n va de pont perquè no li donen prou la raó”. “Com que no pot governar per adhesió, pretén governar per compassió”, ha exclamat.

🔴 Pedro Sánchez, DIRECTE | Possible dimissió i reaccions a la carta del president del Govern

 

 

El president del PP li ha retret que porti “la seva corrosiva política a l’únic projecte de «divideix i venceràs»” i, alhora, “subestimi la intel·ligència de la majoria dels espanyols i insulti directament els seus votants pensant que li permetrien qualsevol cosa dividint Espanya en dos bàndols”. El cap de l’oposició critica que ningú “pot abandonar les seves obligacions pel seu interès o la seva conveniència o eludir les seves responsabilitats” i lamenta que els espanyols ho estan vivint tot plegat amb “estupor” i estan “farts de guions en els quals el protagonista és sempre el mateix”. “Desaparèixer per veure si aconsegueix girar el tema de conversa i que els espanyols oblidin el que estem parlant és una frivolitat inacceptable”, ha afegit.

Per a Alberto Núñez Feijóo, el més perillós del missatge de Pedro Sánchez és la “rehabilitació al màxim nivell d’acusacions de supòsits fatxes amb toga per acovardir la Justícia”. “Oficialment i a ulls de tothom, Sánchez ja és el portaveu del lobby del lawfare, indistingible dels seus socis,” ha exclamat. “O s’equivoca de país o s’equivoca de moment: a Espanya, ningú està el marge de la llei, s’anomeni com s’anomeni”, ha afegit. I ha presentat Sánchez com un president “enfrontat a la realitat i als valors democràtics, a la Justícia, a la premsa lliure, al pluralisme polític i a tota la carcassa institucional que fa d’Espanya una democràcia plena”. “És a dir, enfrontat a la veritat”, ha conclòs.

“Podrà superar una qüestió de confiança perquè l’independentisme té el negoci que sempre havia somiat”

Sobre la possibilitat que Sánchez se sotmeti a una qüestió de confiança, Feijóo ha donat per fet que el president del govern espanyol sortiria victoriós del tràmit: “Podrà fins i tot superar una moció de confiança si s’ho proposa perquè l’independentisme té davant seu el negoci que sempre ha somiat”. Posteriorment, preguntat per aquesta qüestió, ha considerat que Sánchez farà “el que més li convingui”, però ha afegit que “se la pot estalviar”, perquè “té la confiança interessada dels partits independentistes”, que són “conscients que mai tindran un aliat millor”.

“Busca polaritzar encara més la vida política espanyola”

La primera reacció del líder del PP va ser just ahir a última hora en una entrevista en Onda Cero. Feijóo va acusar Sánchez de “polaritzar i enfangar encara més la vida política espanyola”, de “victimitzar-se” i d’intentar “activar i mobilitzar” el PSOE davant de les eleccions catalanes del 12 de maig i les europees del 9 de juny. El president popular va denunciar un “abandó de funcions sense precedents” per cancel·lar la seva agenda pública, va pronosticar que dilluns Sánchez confirmarà que es queda en la Moncloa i li va retreure que no digués “res” sobre aquesta qüestió durant la sessió de control al Congrés dels Diputats.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l’actualitat, en un clic!