Anar més enllà de la declaració d’intencions i passar a l’acció. És l’exigència que fa Sumar al PSOE després que Pedro Sánchez hagi anunciat que continua com a president del govern espanyol. La primera reacció ha arribat de la líder de Sumar i vicepresidenta segona de l’executiu de coalició, Yolanda Díaz, que ha reclamat “omplir de contingut, d’iniciativa política i de mesures noves de polítiques públiques” el punt i a part que ha assenyalat Sánchez en la seva compareixença. I ha apuntat en dues direccions. D’una banda, ha apostat per “abordar amb la més gran de les exigències i les responsabilitats la democratització de la Justícia”. D’altra banda, ha apostat per començar aquest procés per la Llei Mordassa, que “tant dolor ha fet a les llibertats”. “No pot ser una qüestió retòrica, les raons que han portat a aquesta situació romanen, tampoc se n’han anat, i cal fer-se’n càrrec”, ha conclòs.

🔴 Pedro Sánchez no dimiteix, DIRECTE | Reaccions a la seva compareixença d’avui

📝 Pedro Sánchez continua com a president del govern espanyol

 

 

En una roda de premsa al Ministeri d’Economia Social, Yolanda Díaz ha reclamat “complir íntegrament amb l’acord d’investidura” que van signar el PSOE i Sumar a l’octubre i ha demanat “anar més enllà” per “aprofundir en les transformacions” que es van iniciar la passada legislatura. “Aquesta és la millor garantia perquè la política torni a ser una solució per a qui més ens necessita i per a qui aquests dies ha sentit angoixa i por”, ha sostingut la líder de Sumar.

Yolanda Díaz també ha volgut enviar un missatge directament al president del Partit Popular, Alberto Núñez Feijóo. La vicepresidenta segona li ha demanat que “deixi de qüestionar els resultats que van sortir legítimament de les urnes” el 23 de juliol i que “respecti aquest país”. I ha denunciat que els atacs “no van néixer ahir”, sinó que “formen part d’una estratègia deliberada i de llarg abast”, ja que “fa anys que la democràcia i les institucions estan sotmeses a atacs constants”. “La dreta mai no admet que qualssevol que no siguin ells pugui governar aquest país i això ve de lluny”, ha lamentat.

“Més democràcia i més drets”

Així mateix, Díaz ha subratllat que Espanya necessita “serenitat, seriositat i un horitzó de país” i ha demanat no convertir la política en un problema per a la ciutadania: “La vida quotidiana ja és extraordinàriament difícil com perquè la política sigui una font més de preocupació”. Ha reafirmat el seu compromís de “treballar perquè la vida quotidiana sigui més fàcil” i ha afirmat que els intents de desestabilitzar el govern espanyol s’han de respondre amb “més democràcia i més drets”. També ha fet menció a les mobilitzacions d’aquests dies, que considera que han enfortit la democràcia: “La ciutadania ens demana guanyar més drets, governar més i governar millor”.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l’actualitat, en un clic!