Les exconselleres Neus Munté i Marina Geli tancaran la candidatura per Barcelona de Junts per Catalunya (JxCat), a les eleccions al Parlament previstes per al pròxim 14 de febrer, llista que encapçalaran el president a l'exili, Carles Puigdemont, i Laura Borràs, que és la candidata efectiva a la presidència de la Generalitat.

El partit de Puigdemont ha registrat aquest dimecres davant les juntes electorals provincials les llistes electorals per a les quatre circumscripcions catalanes, així com els 52.459 avals recollits per poder concórrer a les eleccions del 14-F. Aquesta és la data que es manté ara com ara i a falta de la decisió final que adoptin els partits en els propers dies en funció de l'evolució de les dades de la pandèmia. 

Els llocs de tancament de la candidatura de Junts, en els quals també hi ha la il·lustradora Pilarín Bayés, no s'han sotmès a votació de la militància, a diferència de la resta, que han estat proveïts mitjançant eleccions primàries, pel fet d'entendre que són simbòlics.

Neus Munté ple Diputació Barcelona   Sergi AlcàzareNeus Munté, exconsellera de Presidència amb JxSí, al ple de la Diputació de Barcelona / Sergi Alcàzar



Neus Munté és regidora de JxCat a l'ajuntament de Barcelona i va ser la portaveu del govern de Puigdemont fins a la reestructuració que es va fer abans del referèndum de l'1 d'octubre. A més, va ser consellera, vicepresidenta i portaveu del govern d'Artur Mas, amb qui va copresidir també el PDeCAT.

L'exsocialista Marina Geli va ser consellera de Salut durant els governs tripartits presidits per Pasqual Maragall i José Montilla, entre el 2003 i el 2010.

Parellada i Bozzo

En les últimes places de la llista de Junts per Barcelona també hi ha la cuinera Ada Parellada, l'actor i director teatral Joan Lluís Bozzo, l'actual consellera de Cultura, Àngels Ponsa, i el diputat i impulsor de La Crida Antoni Morral.

A Girona, la llista la tanca l'exdirectora de l'institut Migdia de la ciutat, Rosa Moneny; a Tarragona, l'alcalde de Montblanc i exmilitant d'ERC Josep Andreu, i a Lleida l'alcalde de les Borges Blanques, Enric Mir.

Transversalitat

La transversalitat dels noms de les candidatures de Junts, malgrat la ruptura amb el PDeCAT, s'ha vist reforçada pels acords electorals amb Demòcrates, organització independentistas liderada pel diputat Toni Castellà, escindida en el seu dia de l'antiga Unió Democràtica i Moviment d'Esquerres (MES), sorgida del PSC: Els dos grups estaven situats fins ara a l'òrbita d'Esquerra Republicana (ERC).  

Imatge principal: Marina Geli, exconsellera amb el PSC / ACN