La portaveu de JxCat al Congrés dels diputats, Laura Borràs, ha estat escollida a les primàries d'aquest cap de setmana com a candidata de Junts a la presidència de la Generalitat per a les eleccions previstes per al 14 de febrer. Borràs, que ha obtingut amb 2.954 vots el 75,8% de suports, s'ha imposat a la candidatura del conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, que ha sumat 799 vots, la qual cosa representa un 20,5 de sufragis. Un 3,72 per cent dels vots, 145, han estat en blanc.

La portaveu, Elsa Artadi, ha qualificat d'èxit absolut el 76% de participació registrada, amb un total de 3.898 persones que han votat, del cens de 5.128. "És el que demostra que han sigut unes primàries reals, amb poder real per decidir", ha assegurat. Aquesta primera votació per a la confecció de les llistes es va posar en marxa a les 20h de divendres, s'ha tancat a les 20h d'aquest diumenge i ha estat totalment telemàtica. 

Crida a la unitat

En prendre la paraula, la guanyadora de les primàries ha fet una crida a tot l'independentisme a "sumar per ser-hi tots, per garantir un govern nítidament independentista a Catalunya, un Parlament nítidament independentista".

Borràs s'ha declarat "molt contenta, emocionada i agraïda" pel resultat i ha agraït els suports rebuts, en particular de el de l'expresident Quim Torra, però ha subratllat que "això no va de noms, va de persones, determinades a tirar endavant el camí que ha portat fins aquí". "Estem començant a fer història per fer realitat un projecte progressista per al país, per poder caminar cap a la República que volem, que necessitem per afrontar els reptes del país", ha assegurat.

primaries JxCat Borras Calvet

Borràs i Calvet junt a membres de la cúpula de JxCat durant l'acte de proclamació de resultats

Calvet: "Aquí no es rendeix ningú"

Per la seva part, Calvet ha agraït el suport rebut, ha celebrat que han fet unes "primàries de debò" que han reforçat JxCat, ha felicitat la guanyadora i ha assegurat que continuarà amb la seva feina a JxCat i així ho ha fet saber al president del partit, Carles Puigdemont. "Aquí no es rendeix ningú", ha reblat.

Els resultats s'han fet públics amb un acte a través del canal Youtube on han participat els dos candidats que han arribat fins al final de la cursa, atès que el tercer candidat, l'advocat Jordi Ferrés es va retirar el darrer dia de campanya i va donar el seu suport a la candidatura de Borràs.

A partir de demà es posarà en marxa el procés de primàries per a l'elecció dels primers llocs de les candidatures de Barcelona, Tarragona, Lleida i Girona. 

La victòria de Borràs ha rebut l'aplaudiment dels dirigents de JxCat a través de les xarxes. El president del partit, Carles Puigdemont, ha subratllat que el procés de primàries ha reforçat el projecte del partit.

També l'ha felicitat a les xarxes el qui ha estat el seu rival, Damià Calvet, que ha insistit que continuarà amb la seva feina a JxCat.

Entre les felicitacions que ha rebut Borràs, figura la d'un altre dels noms que s'havien barallat com a candidat, el conseller Jordi Puigneró. També, l'expresident Quim Torra i la portaveu del Govern, Meritxell Budó.