L'exconseller d'Interior, Miquel Sàmper, ha enviat una carta a la direcció de Junts per comunicar que deixa el partit per discrepàncies amb les últimes decisions que ha pres el partit, segons revela La Vanguardia aquest dijous. El detonant de la decisió de Sàmper podria haver estat la negativa de Junts per Catalunya a la llei d'amnistia aquest dimarts al Congrés dels Diputats. El diari explica que l'exconseller discrepa de la decisió del partit sobre la llei d'amnistia, ja que considera que és un retard en l'aplicació de l'amnistia, i per tant, posa traves a la seva tramitació. 

Sàmper va ser conseller d'Interior durant el govern de Quim Torra, per substituir Miquel Buch, quan el 2021 va deixar el càrrec i va tornar a exercir com a advocat. Entre 2012 i 2014 va ser president del Consell de l’Advocacia Catalana (2012-2014) i adjunt a la presidència del Consell General de l'Advocacia Espanyola. Va aterrar a Junts com a alcaldable per CIU a Terrassa a les municipals de 2015. El 2019, ja sota el nom Junts per Terrassa, va aconseguir 2 regidors. A més, va ser diputat a Barcelona durant 1 any. 

Junts vota 'no' a l'amnistia

Junts per Catalunya va votar en contra d'aprovar la llei d'amnistia aquest dimarts. L'amnistia no ha mort, però farà marxa enrere en la seva tramitació al Congrés i tornarà a la Comissió de Justícia. Ara el PSOE està abocat a renegociar la norma si vol el 'sí' definitiu de Carles Puigdemont. Aquest dimarts, els socialistes no van acceptar cap de les esmenes de Junts per Catalunya

La decisió de Junts està marcant l'agenda política de la setmana. El secretari general de Junts, Jordi Turull, va explicar aquest dimecres que Carles Puigdemont i la secretària general d'ERC, Marta Rovira, quedarien ara mateix fora de la llei d'amnistia, amb el text que es va votar i rebutjar. En una entrevista a Rac1, Turull va insistir que l'amnistia ha de ser "per a tothom", i va fer una crida a continuar negociant el text, a partir d'ara en comissió. El discurs de Turull va seguir la mateixa línia que la portaveu del partit al Congrés, Míriam Nogueras, que va justificar el seu 'no' perquè la llei té "forats". "Cal modificar-la; sabem que hi ha forats i si les nostres esmenes els tapen no té cap sentit que s'aprovi amb forats", va argumentar. 

Per la seva banda, el PSOE no ha amagat la incomprensió amb la decisió dels de Puigdemont. El ministre de la Presidència i de Justícia, Félix Bolaños, va insistir aquest dimecres que el 'no' de Junts a la llei d'amnistia que va impedir l'aprovació de la norma és "incomprensible", però va obrir la porta a seguir "treballant la llei", i va afirmar que el text que sortirà del Congrés serà "impecable" constitucionalment. En una entrevista a la Ser, el ministre va explicar que va conèixer el 'no' de Junts a les últimes hores de la negociació, i va reconèixer que la decisió el va sorprendre. Amb tot, va reiterar que el seu executiu continuarà "negociant". Bolaños també va recordar que la legislatura durarà els quatre anys i que la durada del mandat "no el decideix cap grup" polític sinó el president del govern espanyol.