La crisi a Ciutadans no dona treva: el darrer cop a la formació que lidera Inés Arrimadas arriba des d'Andalusia, per part de l'exalcalde de Granada. Luís Salvador, també exlíder provincial del partit, ha pronosticat la desaparició de la formació en la seva carta de comiat a la militància. Salvador va ser expulsat la setmana passada després de donar suport a la investidura del socialista Francisco Cuenca, que l'ha substituït al capdavant de l'Ajuntament.

"Pèrdua de la centralitat"

"Cs era un partit determinant en el nostre país, moderat, centrat, aplicant el sentit comú i intentant bastir ponts entre ideologies diferents, alhora que garantint majories de govern a banda i banda, amb el PP i amb el PSOE [...]. Però alguna cosa va anar canviant quan va deixar de ser una prioritat afavorir la governabilitat i ens convertim en un altre obstacle per a la mateixa amb els nostres vetos creuats", escriu l'alcalde.

En aquest sentit, Salvador carrega contra la participació dels taronges a les concentracions de Colón. "Colón ens va fer perdre aquest centre polític tan valuós per a nosaltres i després, ja en sou conscients tots, el PP va ser triat soci preferent i vam passar a governar amb ells més de dos-cents ajuntaments i quatre comunitats autònomes", relata.

"Audàcia suïcida"

En aquest sentit, acusa la direcció d'Arrimadas d'estar "tancada en ella mateixa" i indica que actuen de manera unilateral "sense consultar a ningú, ni tan sols al Consell General". Així mateix, els acusa d'una "audàcia suïcida", la qual es fa patent amb l'estratègia de Múrcia que ha suposat "prémer el botó de l'autodestrucció del partit a tota Espanya".

Alhora, també carrega amb l'"expulsió absurda" de persones amb els "principis propis de Ciutadans". "Tot amb unes enquestes que auguren la ràpida desaparició d'un partit que va néixer com una gran oportunitat per millorar la nostra democràcia, però a què aquesta direcció per la seva absoluta incapacitat està a punt de fer també desaparèixer", segueix i conclou que aconseguiran "esborrar Ciutadans d'Andalusia". 

Luís Salvador va donar suport a la investidura del socialista Francisco Cuenca, investigat per un delicte d'usurpació de funcions públiques, després que el pacte que els taronges i els populars mantenien al consistori es trenqués el passat mes de maig. Salvador va ser l'alcalde de Granada fins a l'1 de juliol de 2021. La direcció de Ciutadans l'ha apartat del partit a ell i a un altre regidor per apartar-se de la disciplina de vot del partit votant el PSOE.

 

Imatge principal, la líder de Ciutadans, Inés Arrimadas / EFE