Un regidor de Ciutadans de l'Ajuntament de Mislata (València) es nega a llegir un text institucional en valencià per "qüestions religioses" i perquè la seva ideologia "no ho permet".

El regidor de Ciutadans José María González no va voler llegir una declaració pactada per tots els grups on es reclamava la gestió pública de l'Àrea de Salut de Manises, González s'hi va negar perquè el text no estava escrit en la llengua que "la seva formació política considerava adient".

“No faré la lectura d’aquesta declaració institucional senzillament perquè no està escrita en la llengua que el meu grup liberal considera que hauria de plasmar-se en aquest ple. Vull dir, que no està en castellà i per tant, declino llegir-la”, diu en la seva intervenció.

L'Ajuntament sota l'alcaldia de Carlos Fernández del Partit Socialista Obrer Espanyol (PSOE), havia redactat el document que es llegiria per torns establerts per tots els grups polítics. Finalment, Fernández va cedir el torn de lectura del text a Compromís.

 

 

Més conflictes per la llengua catalana

El president del Partit Popular, Pablo Casado, en el setzè congrés dels populars a les Illes Balears ha proclamat: "No parleu català, parleu mallorquí, menorquí, eivissenc, formenterenc".

Casado ha promès als ciutadans de les Balears que defensarà la "llibertat lingüística" de les illes, ha fet secessionisme lingüístic contradient l'Estatut de les Illes balears i ha assegurat que a les Balears no es parla la llengua catalana sinó el mallorquí, l'eivissenc, i fins i tot el formenterenc.

"No sou Països Catalans"

 El líder popular ha continuat, entre aplaudiments, i ha dit als assistents; "No sou països catalans, sou les grans Illes Balears". "A qui se li acudeix dir que les Illes Balears son part de no sé quins països catalans, però que no han escoltat aquestes llengües?", ha dit en referència a l'independentisme dels Països Catalans.

Segons l'article 4 de l'Estatut de les Illes Balears, el català junt amb el castellà és la llengua oficial de les illes. Però tot i això, Casado ha proclamat que, la llibertat lingüística que el PP defensa, diferenciarà els dialectes de les illes del català.

Imatge principal: Regidor de Ciutadans durant la seva intervenció - À Punt