Renovadors, el corrent crític de Ciutadans, ha demanat per carta a la direcció d'Inés Arrimadas que reveli el nombre d'afiliats amb plens drets que té el partit, de cara a intentar reunir les signatures per forçar la convocatòria d'una assemblea extraordinària. I és que, precisament, el partit fa temps que no fa públic el nombre d'afiliats malgrat la insistència dels mitjans. 

Els signants de la missiva a la direcció, entre els quals hi ha crítics com Javier Cointe, Ángeles Menchen o Pedro Miret, pretenen a partir del cens recollir les signatures necessàries per forçar una assemblea en la qual pugui votar-se una moció de censura que destitueixi al comitè executiu, com es preveu en l'article 69.3 dels Estatuts de la formació taronja.

Es requereix que, almenys, un terç de la militància promogui la convocatòria d'una Assemblea General extraordinària l'únic punt de la qual del dia sigui el debat i aprovació d'aquesta moció.

El que va celebrar el partit fa un parell de setmanes va ser una convenció nacional, en la qual no es va discutir ni decidir cap canvi sobre l'estratègia política del partit. Els mateixos crítics ja van denunciar a aquest diari que era una "operació de maquillatge" de la mateixa direcció.

Pessimistes sobre la petició

Aquest grup crític ve denunciant una "falta de transparència" interna en el partit que presideix Inés Arrimadas i que, en la seva opinió, influeix negativament en els resultats electorals, causant les diferents patacades dels últims anys.

Des de Renovadors han explicat a Efe que per les dades de participació que va haver-hi en les eleccions per cobrir les vacants del Consell General en el mes de juny, el nombre d'afiliats actual estaria "al voltant dels 9.000". A l'abril de 2019, encara sota el comandament d'Albert Rivera, recorden que es va arribar als 34.000.

Ara bé, consultada per ElNacional.cat, l'expedientada portaveu de Cs a la Paeria, Ángeles Ribes, qui també és membre de Renovadors, ha dubtat que la direcció els hi facilitin aquestes dades. "Exigeixen molt als afiliats i molt poc a l'estructura orgànica", ha afegit preguntada pels Estatuts de la formació.

Els crítics, en peu de guerra

Tot això coincideix amb les expulsions de diversos crítics que la direcció va impulsar la setmana passada, entre els quals destaquen la mateixa Ribes, el portaveu a l'Ajuntament de Girona, Daniel Pamplona, i el portaveu al Parlament andalús, Fran Carrillo.

En declaracions a aquest diari, el líder de Renovadors, Antonio Espinosa, va explicar que aquestes expulsions es deuen a "mantenir posicions obertament diferenciades entre la direcció de Catalunya i els grups municipals respectius". "Per no actuar com palmers i corretja de transmissió de la direcció", va aclarir.

 

Imatge principal: la líder de Ciutadans, Inés Arrimadas / Foto: Efe