L'eurodiputat d'Esquerra Republicana Jordi Solé s'ha pronunciat avui al Parlament Europeu celebrant la sortida de la presó dels nou presos polítics, però ha insistit a demanar a l'estat "més valentia" per resoldre el conflicte polític entre Catalunya i Espanya, que encara està lluny de finalitzar. Per Solé, els indults són "benvinguts", però en cap cas suficients. 

 

En un vídeo compartit pel mateix parlamentari, Solé explica que els indults concedits "després de tres ignominiosos anys a la presó"  haurien de permetre "el diàleg polític  i la negociació" entre els dos governs. Però ha reclamat més "coratge", ja que encara "hi ha molts processos penals que intimiden a centenars ciutadans". Amb tot, com els presos polítics i tot el conjunt independentista, Solé ha exigit l'amnistia davant el Parlament Europeu. 

Referèndum acordat

En el seu discurs, l'eurodiputat ha seguit els passos dels seus companys de partit, entre ells el president Aragonès, i ha demanat un referèndum acordat a l'estat, ja que, segons ell, "els catalans volen decidir lliurement el seu futur". A més, ha afegit que treballaran "amb plenes conviccions democràtiques per aconseguir-ho". 

TUIT JORDI SOLE

En un altre missatge a Twitter acompanyat de la imatge dels líders independentistes abandonat les presons, ha assegurat que aquesta és "una imatge que hem estat esperant molts temps", alhora que espera que la "persistent feina internacional" hagi contribuït a fer-la possible. 

El Consell d'Europa, a favor dels independentistes 

Dilluns a Estrasburg, el Consell d'Europa va votar a favor d'una resolució que defensava l'indult als presos, la fi de la repressió i el retorn dels exiliats. Aquesta votació es va produir un dia abans que el consell de ministres espanyol aprovés la mesura de gràcia. Vox, que va ser-hi present, però no va presentar cap esmena al text del diputat letó Boriss Cilevics, ha assegurat que el Consell ha "insultat" Espanya amb aquesta resolució i que hauria d'abandonar-lo. 

El PP, en canvi sí que va presentar esmenes, però totes es van acabar rebutjant.