L'exconseller de Territori Josep Rull és un gran aficionat a córrer i un habitual participant en les carreres disputades a Catalunya, com és el cas de la Mitja Marató de Barcelona o la de Mataró. Aquest dissabte, però, l'actual president del consell nacional de Junts ha estat increpat per espanyolista mentre feia running per la seva ciutat. "Ahir, tot corrent per Terrassa, un individu em va increpar: “¡Viva España, coño!", ha denuncat a través de les xarxes socials. Rull ha explicat que "sempre" l'ha fascinat "aquest 'coño' final", el qual ha titllat de "rotund, imperatiu i brutal". "I, tanmateix, amarat d’impotència", ha afegit el president del consell nacional de Junts.

Rull sobre tornar a l'activitat política

Rull és un dels líders del Procés que s'ha pogut beneficiar de la reforma al Codi Penal aprovada al Congrés dels Diputats, quedant deslliurat de la seva condemna d'inhabilitació. La sala segona del Tribunal Suprem va revisar la seva sentència, així com la dels expresidents d'Òmnium i l'ANC, Jordi Cuixart i Jordi Sànchez, la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, i el conseller Quim Forn, als quals també se'ls va extingir la inhabilitació. Aquesta decisió del tribunal els permet tornar a l'activitat política i, fins i tot, concórrer a convocatòries electorals. 

Tanmateix, l'exconseller de Territori i actual president del consell nacional de Junts va assegurar, en declaracions a Catalunya Ràdio, que anunciar ara posicions personals seria "frívol". "No serà un tribunal espanyol qui decideixi si unes persones compromeses continuen fent política i continuen servint un ideal noble, el de la llibertat d'aquest poble", va indicar. De fet, Rull va ser crític amb la reforma del Codi Penal, la qual va afirmar que s'ha quedat "en no res" i, fins i tot, va apuntar que "encara ha excitat més" els jutges. En aquest sentit, l'exconseller va exposar que la modificació penal ha provocat "un desplegament testosterònic" dels magistrats que volen "salvar Espanya".

President del consell nacional de Junts

Des del passat mes de juliol, Josep Rull és el president del consell nacional de Junts, amb el 96,2% dels vots de la militància. El congrés de la formació va aprovar de manera gairebé unànime les quatre ponències que va sotmetre a votació i les quals, per tant, marcaran el full de ruta de la formació pels pròxims dos anys. Així, l'exconseller torna a estar a primera línia política, assumint el lideratge del principal òrgan del partit entre congressos.