Un dels detinguts en l'operació de la Guàrdia Civil d'avui contra el procés és David Madí i Cendrós, exsecretari de Comunicació en l'últim govern de Jordi Pujol i mà dreta d'Artur Mas, llavors conseller en cap.

Madí és actualment president executiu de la companyia Aigües de Catalunya. Durant tot el matí la policia ha custodiat el seu despatx del passeig de Gràcia, a Barcelona, i aquesta tarda, a primera hora, ha arribat Madí, custodiat per la policia.

Durant tot el matí, Madí ha estat a casa, presenciant l'escorcoll que ha fet la Guàrdia Civil a Sant Quirze del Vallès

escorcoll David Madí operació volhov guàrdia civil - Sergi Alcàzar

David Madí, acompanyat de la Guàrdia Civil, entrant al seu despatx / Sergi Alcàzar

La trama que s'investiga, i que prové d'un presumpte desviament de fons de la Diputació de Barcelona, intenta vincular el finançament del procés independentista amb fons públics, Tsunami Democràtic, relacions amb els russos i una presumpta operació urbanística.

Els detinguts són empresaris catalans relacionats amb antics governs de la Generalitat, ERC, CDC o amb vinculacions amb els líders independentistes, sobretot amb Carles Puigdemont

Madí és un dels 21 detinguts per la Guàrdia Civil en l'operació Volhov, que ha sorprès tothom aquest matí amb un dispositiu que té en marxa 31 escorcolls.

Entre els detinguts hi ha Xavier Vinyals Capdepon, president de la Plataforma Proseleccions Esportives Catalanes; Xavier Vendrell Segura, exconseller de Governació per ERC durant el tripartit amb Pasqual Maragall; Oriol Soler Castanys, empresari vinculat a ERC fundador d'Ara Llibres i les revistes Sàpiens i Time Out BarcelonaAntonio Fuste Piñol i Roc Aguilera Vaques, de l'empresa Events; Pilar Contreras Llanas, directora general de Centres Concertats i Centres Privats; Marta Molina Álvarez, mestra i responsable del Govern de Polítiques per a Gais i Lesbianes del 2008 al 2010; Jordi Mir, alcalde de Cabrera de Mar; Jordi Serra, interventor delegat; i Josep Lluís Alay, cap de l'oficina del president Carles Puigdemont a Waterloo. Aquest darrer ha quedat en llibertat amb càrrecs aquest mateix matí. 

Estan acusats de prevaricació, malversació i blanqueig de capitals. La investigació està dirigida pel jutjat d'instrucció 1 de Barcelona. Es tracta d'una peça secreta, de la qual avui s'ha aixecat el secret de sumari, i que deriva de les diligències prèvies 111/2016, referents al presumpte delicte de corrupció a la Diputació de Barcelona.