Després de 24 hores de silenci, ERC ha valorat els canvis impulsats ahir pel president de la Generalitat, Quim Torra, a les conselleries d'Interior, Empresa i Cultura. En una entrevista a la Ser Catalunya, la portaveu i secretària general adjunta d'ERC, Marta Vilalta, ha sostingut que és un "error que debats interns afectin" el Govern.

Vilalta ha defensat que ara l'executiu català ha d'estar centrat en la lluita contra la crisi derivada del coronavirus i ha insistit que "qualsevol moviment que afecti el Govern i que, per tant, afecti el país, pugui ser el més consensuat possible". També ha dit que ERC va rebutjar fer canvis en les seves conselleries i ha assegurat que els consellers republicans "estan dedicats al 200% a superar la crisi".

Així doncs, els republicans han arribat a una conclusió similar a la que ahir van arribar tant la CUP com els comuns, que van acusar Torra d'actuar amb objectius partidistes. Tanmateix, el president va assegurar en la presa de possessió dels nous consellers que l'únic interès que el mou és afrontar la crisi del coronavirus​.

La taula de diàleg

Per altra banda, Vilalta ha reivindicat el resultat de la reunió d'ahir entre el portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, i el president del govern espanyol, Pedro Sánchez​. Els republicans van aconseguir el compromís del president socialista de reprendre la taula de diàleg a mitjans de setembre. Tot i l'alegria per aquesta data, des de JxCat ja s'ha criticat que l'important no és la data, sinó el contingut, com va assegurar el conseller Jordi Puigneró.

En aquest sentit, Vilalta ha instat Torra a aprofitar que han "arrencat aquest compromís renovat" per fer possible que es torni a reunir la taula de diàleg i que durant els propers dies la delegació catalana treballi per consensuar un ordre del dia.

Per a la portaveu d'ERC és important que aquesta segona reunió sigui útil i serveixi per avançar, i que no sigui només una foto, però ha avisat que això no només depèn d'ERC i de Sánchez, sinó que "també depèn de la part catalana i del president Torra".