ERC de l'Hospitalet de Llobregat demanarà a l'alcaldessa de l'Hospitalet, Núria Marín (PSC), que l'Ajuntament es personi com a acusació particular en el cas que investiga una presumpta Caixa B del Consell Esportiu de la ciutat i en la qual la mateixa Marín està investigada.

Aquesta petició anirà acompanyada d'una moció per demanar explicacions al govern municipal sobre aquest cas i l'exigència de crear una comissió d'investigació "per analitzar tota la informació i fer seguiment de la causa judicial". ERC també ha destacat que la moció és idèntica que la presentada al juny i que no va prosperar per l'oposició del PSC i l'abstenció de Ciutadans.

El portaveu republicà i cap de l’oposició, Antoni Garcia, ha lamentat que “durant tots aquests mesos el govern ha estat impedint a aquest grup l’accés a la informació i documentació relacionada amb el cas”. Per altra banda, Garcia també ha insistit que “cal preservar la bona feina que el Consell Esportiu ha fet durant tots aquests anys en la promoció de la pràctica esportiva entre els infants i joves de la ciutat, que es veu en dubte i també està afectant greument la imatge de l’Hospitalet”.

Els republicans també han denunciat la setmana passada Marín va desconvocar una junta de portaveus per convocar de manera paral·lela una reunió sense la seva formació, la qual cal recordar que és la segona força de la ciutat metropolitana.

Sobre això el portaveu d'ERC ha assegurat que la "situació ja és del tot insostenible, l’Hospitalet no es mereix una alcaldessa que no dóna la cara, mantingui aquesta opacitat i que acabi investigada per no haver perseguit aquests greus delictes que afecten el seu govern, dels quals n’era coneixedora”. "Davant d’un govern opac i sota sospita, cal que Núria Marín dimiteixi i que l’Ajuntament es personi com a acusació particular per defensar els interessos dels veïns i veïnes", ha conclòs.

Què s'investiga?

Marín està sent investigada per la policia espanyola pels presumptes delictes de malversació i omissió del deure de perseguir un delicte. Tot i haver estat detinguda avui mateix, ha estat posada en llibertat amb l'obligació de comparèixer davant del jutge quan se li requereixi.

En el cas s'investiguen les subvencions rebudes al Consell Esportiu de l'Hospitalet per part de l'ajuntament que presideix Marín i també els fons rebuts del Consell Català de l'Esport. Concretament, el jutge investiga si el Consell Esportiu de l'Hospitalet va destinar a fins particulars algunes de les ajudes públiques que gestiona i si ho va justificar amb documentació falsa.