Núria Marín no ha volgut dimitir com a alcaldessa ni com a presidenta de la Diputació de Barcelona, defensant la seva innocència davant del cas de presumpta corrupció al Consell Esportiu. Però sí que ha posat els seus càrrecs orgànics a disposició del partit. Sense anar més lluny, l'alcaldessa de L'Hospistalet forma part de l'executiva del PSOE com a vocal. Però Ferraz ha optat per tancar files amb la dirigent socialista, que consideren que amb la informació que tenen damunt la taula no ha estat autora de cap conducta il·legal. El mateix ha passat amb els càrrecs que té al PSC, ni més ni menys que presidenta de la formació.

El codi ètic dels socialistes espanyols força a la dimissió quan es produeixi l'obertura d'un judici oral per presumpta corrupció. Avui no es troba en aquesta situació, i des del PSOE de moment diuen no veure indicis que els aboquin a la situació d'apartar-la. El secretari d'organització estatal, el ministre José Luis Ábalos, ha explicat aquest dilluns que esperaran a tenir més informació abans de prendre una decisió. Ara per ara, ha dit el dirigent socialista, "no sembla que li afectin responsabilitats directes". Aquesta ha estat la conclusió després de demanar-li informació sobre el cas.

El secretari d'organització del PSOE ha volgut deixar clar que "alguns cops hem anat més enllà del codi ètic", però això s'ha produït "quan hi ha molta més claredat sobre la situació". Aquest "no és el cas", ha reblat José Luis Ábalos. Prefereixen esperar que s'esclareixi la situació perquè ni tan sols saben "en qualitat de què" estarà implicada Marín en el cas.

Centrant-se específicament en el cas, el dirigent socialista ha puntualitzat que l'entitat que té uns "comptes dubtosos" --en referència al Consell Esportiu-- no és dependent directament de l'Ajuntament de L'Hospitalet, sinó "una entitat subvencionada" pel consistori. "Màxima col·laboració de la justícia, com no pot ser d'altra manera, i a l'espera que les actuacions ens aclareixin en quina situació queda", ha conclòs Ábalos. Ha remarcat que la mateixa Marín s'ha mostrat a disposició de la justícia, i que va oferir informació i posar el seu càrrec a disposició de Ferraz.

A disposició de la justícia

En una roda de premsa el passat dijous, després de ser detinguda i posada en llibertat per la presumpta caixa B del Consell Esportiu, Núria Marín va deixar clar que no dimitiria. Preguntada per l'interrogatori a la comissaria de la Venerda, la també presidenta de la Diputació de Barcelona va assenyalar que havia declarat "tot i que tenia el dret a no fer-ho". D'aquesta manera, la dirigent socialista va expressar la seva disposició a col·laborar amb la justícia. De fet, ha dit que vol declarar aviat davant del jutjat que porta el cas, que és el número 2 de l'Hospitalet de Llobregat.